Χρήσιμες Πληροφορίες

Female Anatomy & Calendar - 3η Εβδομάδα Της Εγκυμοσύνης

  • Περιορίστε την κατανάλωση καφέ, τσαγιού και αλκοόλ τα οποία σας αφυδατώνουν!
  • Προσπαθήστε να πίνετε 8 ποτήρια νερό καθημερινά!
  • Επιλέγετε υγιεινές τροφές και αποφύγετε να ξεκινήσετε κάποια δίαιτα!

Για Τη Μαμά:

  • Όταν ο σύντροφός σας εκσπερματίζει κατά τη διάρκεια της συνουσίας απελευθερώνονται εκατομμύρια σπερματοζωάρια, όμως μόνο μερικές εκατοντάδες από αυτά διασχίζουν τον κόλπο και τη σάλπιγγα, ενώ μονάχα ένα είναι αυτό που θα γονιμοποιήσει το ωάριο που το αναμένει. Το σπερματοζωάριο πρέπει να διασχίσει τον κόλπο, τον τράχηλο της μήτρας και την ίδια την μήτρα, «κολυμπώντας» μέσα στις σάλπιγγες.
  • Η εγκυμοσύνη είναι μια περίοδος έντονης ορμονικής δραστηριότητας, με τα ήδη υπάρχοντα επίπεδα ορμονών να αυξάνονται δραματικά και νέες ορμόνες να έρχονται να υποστηρίξουν τη διαδικασία της κύησης.
  • Το ωάριο που μόλις γονιμοποιήθηκε ονομάζεται ζυγωτό. Μεταξύ 12 και 20 ωρών από τη στιγμή που επιτεύχθηκε η γονιμοποίηση, ξεκινά να χωρίζεται σε δύο μέρη, αντιγράφοντας το DNA του. Το ζυγωτό διαιρείται πολλές φορές μέχρις ότου διαμορφωθεί μια συμπαγή σφαίρα στο μέγεθος ενός κεφαλιού καρφίτσας. Η σφαίρα αυτή σήμερα μας είναι γνωστή ως μορίδιο. Σταδιακά το μορίδιο από συμπαγές μετατρέπεται σε μια κοιλότητα κυττάρων γεμάτη υγρό, τη βλαστοκύστη. Μέσα στη βλαστοκύστη υπάρχει μια μικρή συγκέντρωση εσωτερικών κυττάρων από τα οποία θα προκύψει το έμβρυο.
  • Η περίοδος των 12 πρώτων εβδομάδων είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την ανάπτυξη του εμβρύου διότι το μωρό σας μετατρέπεται από ένα γονιμοποιημένο ωάριο σε έναν πλήρη και περίπλοκο οργανισμό.
Kivotos tou KosmouFollow us on FacebookΑλφα-lab

ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο Α.Ε., Μουσών 7 - 13 Αθήνα, Τ: 210 690 2000
© Copyright 2007-2011 ΛΗΤΩ. All Rights Reserved