Αισθητική Γυναικολογία

Αισθητική Γυναικολογία

Η Αισθητική και Επανορθωτική Γυναικολογία είναι μια πολύ σύγχρονη υποειδικότητα της γυναικολογίας, που εισάγει την πλαστική χειρουργική, την αισθητική ιατρική και τη δερματολογία στον κλάδο της γυναικολογίας.

Το Τμήμα Αισθητικής και Επανορθωτικής Γυναικολογίας του ΛΗΤΩ είναι στελεχωμένο από εξειδικευμένους στον τομέα Χειρουργούς Μαιευτήρες - Γυναικολόγους και ένα άρτια καταρτισμένο προσωπικό, που θα σας δώσουν λύσεις ακόμη και σε προβλήματα που αποτελούσαν έως τώρα "ταμπού".

  • Ακράτεια ούρων, που βασανίζει τεράστιο ποσοστό γυναικών στην εμμηνόπαυση.
  • Δυσπαρεύνια (επώδυνη σεξουαλική επαφή) λόγω ξηρότητας, ατροφίας και έλλειψης ελαστικότητας του κόλπου.
  • Μειωμένη σεξουαλική επιθυμία και ικανοποίηση ή και η παύση αυτής.
  • Συνεχείς κολπίτιδες και ουρολοιμώξεις λόγω της ατροφίας του κολπικού επιθηλίου.
  • Χαλάρωση του κόλπου και του αιδοίου.

Αυτά είναι μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και λύνουμε στην Κλινική μας.

Αφορά γυναίκες που είχαν εργώδεις και τραυματικούς τοκετούς, που έχουν χαλάρωση, δυσμορφίες ή ουλές στη γεννητική περιοχή.

Αφορά εκείνες στην εμμηνόπαυση και στην προεμμηνόπαυση, όπου η στέρηση οιστρογόνων (γυναικείες ορμόνες) μοιραία γερνά την γεννητική περιοχή και προξενεί ατροφία και όχι μόνο. Δημιουργεί ένα ολόκληρο σύνδρομο, γνωστό ως Ουρογεννητικό Σύνδρομο της Εμμηνόπαυσης.

Τι είναι το Ουρογεννητικό Σύνδρομο Εμμηνόπαυσης;

Κατά την εμμηνόπαυση η παραγωγή κολλαγόνου και κατά συνέπεια το πάχος του κολπικού επιθηλίου μειώνονται. Τα τοιχώματα του κόλπου γίνονται λεπτότερα, λιγότερο ελαστικά και πιο εύθραυστα. Το αιδοίο χάνει σημαντικό μέρος του κολλαγόνου και του λιπώδους ιστού και τα χείλη γίνονται λεπτότερα. Η περιοχή γίνεται πιο ξηρή, με μειωμένη λίπανση και με αποτέλεσμα να εμφανίζονται δυσάρεστα συμπτώματα στον κόλπο όπως ερεθισμός, κνησμός, πόνος, αίσθημα καύσου ή και άλγος αιδοίου. Επιπλέον, επέρχεται ελάττωση έως και παύση της σεξουαλικής απόλαυσης. Παρά την επίδραση των συμπτωμάτων στην ποιότητα ζωής των γυναικών, λίγες είναι εκείνες που αναζητούν ιατρική βοήθεια, λόγω ελλιπούς ενημέρωσης και κατανόησης του προβλήματος.

Τώρα πλέον υπάρχει λύση!
Laser στην Αισθητική Γυναικολογία Ασφάλεια και αποτελεσματικότητα
Laser θεραπεία ανάπλασης κόλπου (Vaginal Rejuvenation)

Τι αντιμετωπίζει;

Αποτελεί μία σύγχρονη αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της ατροφίας του κόλπου, όπως:

  • Ξηρότητα
  • Δυσπαρεύνια (επώδυνη σεξουαλική επαφή)
  • Κνησμό
  • Προδιάθεση για ουρολοιμώξεις
  • Ήπια ακράτεια ούρων από προσπάθεια

Σε ποιες γυναίκες, κυρίως απευθύνεται η θεραπεία ανάπλασης του κόλπου με Laser;

  • Εμμηνοπαυσιακές γυναίκες
  • Γυναίκες μετά τον τοκετό
  • Γυναίκες εκ των οποίων η παραγωγή οιστρογόνων είναι σε διαταραχή για διάφορους λόγους (λήψη φαρμάκων, χημειοθεραπείες ή άλλους ιατρικούς λόγους)

Τι είναι η κλασματική Laser Ανάπλαση κόλπου (Fractional LASER CO2 Vaginal Rejuvenation);

Είναι μία νέα, πρωτοποριακή, ελάχιστα επεμβατική θεραπεία, μέσω της οποίας αποδίδεται με ασφάλεια, ήπια ενέργεια στα βαθύτερα στρώματα του κολπικού τοιχώματος, προκαλώντας τη φυσική παραγωγή νέου κολλαγόνου και τη συστολή των ινών ελαστίνης, με εντυπωσιακά και μακράς διάρκειας αποτελέσματα.

Ταυτόχρονα αποκαθίσταται το pH και η φυσιολογική χλωρίδα του κόλπου.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της χαλάρωσης των εξωτερικών χειλέων του αιδοίου, της υφής καθώς και του χρωματισμού της περιγεννητικής περιοχής, επιτυγχάνοντας όχι μόνο λειτουργική αλλά και αισθητική αποκατάσταση.

Η θεραπεία

Είναι μη επεμβατική, χωρίς χρήση αναισθησίας, αναίμακτη, σχεδόν ανώδυνη, διάρκειας 20-30 λεπτών. Τα διεθνή πρωτόκολλα συνιστούν να γίνονται 3 συνεδρίες συνολικά, μία περίπου ανά μήνα. Η βελτίωση των συμπτωμάτων είναι αισθητή, σε πολλές περιπτώσεις, ακόμη και από την πρώτη συνεδρία. Πριν από τη θεραπεία συνίσταται να έχει γίνει κολποσκοπικός έλεγχος, προς αποφυγή περιπτώσεων φλεγμονών και ιογενών λοιμώξεων. Μετά τη θεραπεία απαιτείται ολιγοήμερη αποφυγή σεξουαλικής επαφής, σάουνας και κολύμβησης.

Το Τμήμα Αισθητικής και Επανορθωτικής Γυναικολογίας του Μαιευτηρίου ΛΗΤΩ, παρέχει πρωτοποριακές ιατρικές υπηρεσίες με σεβασμό στη γυναικεία φύση και ψυχολογία:

  • Lifting κόλπου και κολπική ανανέωση Vaginal Rejuvenation, με Fraxel laser ή και συνδυαστικά με άλλες θεραπείες.
  • Lifting και αυξητική εξωτερικών χειλέων. Επαναφορά του χαμένου όγκου και της ελαστικότητας των εξωτερικών χειλέων με ειδικό υαλουρονικό οξύ.
  • G-spot shot. Αύξηση του όγκου και της αισθητικότητας στο σημείο G του κόλπου, με ειδικό υαλουρονικό οξύ, για μεγαλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση.
  • Lifting αιδοίου και κλειτορίδας.
  • Πλαστική αποκατάσταση περινέου. Επανόρθωση της ανατομίας της γεννητικής περιοχής.
  • Αποκατάσταση ουλών, μετά από τοκετό ή χειρουργεία στη γεννητική περιοχή ή τον μαστό.
  • Λεύκανση αιδοίου και πρωκτού, με laser.
  • PRP (Platelet Rich Plasma) στον κόλπο και το αιδοίο. Μια θαυματουργή και πρωτοποριακή θεραπεία που προέρχεται από το ίδιο το αίμα της γυναίκας προς θεραπεία.

*Το υαλουρονικό οξύ είναι ειδικά σχεδιασμένο για την αναδιαμόρφωση των μεγάλων χειλέων του αιδοίου. Η προστασία των μικρών χειλεών του αιδοίου μπορεί να παρατηρηθεί ως μία από τις συνέπειες αυτής της αισθητικής διόρθωσης.

Έτσι αντιμετωπίζονται: α) Η υποτροφία/ατροφία των εξωτερικών χειλέων του αιδοίου, β) Οι αισθητικές ανησυχίες και γ) Η μέτρια έως βαριά υποτροφία των εξωτερικών χειλέων του αιδοίου.

Τα αποτελέσματα: α) Ενίσχυση της προστατευτικής λειτουργίας των εξωτερικών χειλέων μετά από αποκατάσταση του όγκου τους, β) Αποκατάσταση του όγκου των ιστών του κόλπου και γ) Αισθητική βελτίωση της κολπικής περιοχής (αιδοίου).

PRP (Platelet Rich Plasma)

Η θεραπεία PRP είναι ένα είδος ιατρικής μεσοθεραπείας με αυτόλογο διάλυμα. Είναι ουσιαστικά πλάσμα από το αίμα της ασθενούς, πλούσιο σε αιμοπετάλια τα οποία απελευθερώνουν αυξητικούς παράγοντας. Οι αυξητικοί παράγοντες που απελευθερώνονται από τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια που εγχύονται στην περιοχή του κόλπου και του αιδοίου, αυξάνουν την τοπική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και συμβάλλουν στην πάχυνση του τοιχώματος του κόλπου. Τον συσφίγγουν και τον ενυδατώνουν, ενώ παράλληλα τονώνεται η διέγερση που προκαλείται κατά την σεξουαλική επαφή.

Η θεραπεία PRP είναι απόλυτα ασφαλής για τη γυναίκα αφού δεν χρησιμοποιείται καμία "ξένη" ουσία για τον οργανισμό.


Επικοινωνία

210-6902000

info@leto.gr

Ιατροί

Αναζήτηση Ιατρών

Ημερολόγιο
Εγκυμοσύνης

Δείτε τι συμβαίνει στο σώμα και στο μωρό σας σε κάθε στιγμή της εγκυμοσύνης.

Υπολογιστής
Κύησης

Υπολογίστε της ημέρες της κύησής σας & των γόνιμων ημερών.

Αναζήτηση
Ιατρού

Αναζητήστε με όνομα ή ειδικότητα.

ΛΗΤΩ Γενική, Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική Α.Ε.
ΟΜΙΛΟΣ HHG
HHG
HYGEIA Hospital
METROPOLITAN HOSPITAL
ΜΗΤΕΡΑ
METROPOLITAN GENERAL
ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο
Creta InterClinic – Ιδιωτική Κλινική | Διαγνωστικό Κέντρο
AlfaLab | Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής
Y-Logimed Α.Ε.
Business Care
Healthspot
Digital Clinic
HEAL
IVF
Apollonion
Aretaeio
HomeCare
ΠLATON ΔΙΑGNOSIS
City Hospital