Τμήμα Αξονικής Τομογραφίας

Τμήμα Αξονικής Τομογραφίας

Νέος Αξονικός τομογράφος με πολύ χαμηλή δόση ακτινοβολίας
Άριστη ποιότητα διαγνωστικής απεικόνισης με τεχνολογία αιχμής

Ενας ολοκαίνουργιος αξονικός τομογράφος λειτουργεί πλέον εντός του ΛΗΤΩ σε χώρο ειδικά διαμορφωμένο, στο -1 επίπεδο του κεντρικού κτιρίου.

Πρόκειται για μηχάνημα σύγχρονης τεχνολογίας και συγκεκριμένα το Siemens Somatom go.Up, 64 τομών, που προσφέρει τη δυνατότητα πραγματοποίησης όλων των κλασικών και εξειδικευμένων εξετάσεων, με απόδοση εικόνων υψηλής ευκρίνειας και κύριο χαρακτηριστικό του τη μεγάλη μείωση της δόσης ακτινοβολίας.

Το νέο τμήμα Αξονικής Τομογραφίας του ΛΗΤΩ πλαισιώνεται από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παρέχοντας υψηλής ποιότητας ιατρικές διαγνώσεις ή/και παρακολούθηση, τόσο στους εσωτερικούς, όσο και τους εξωτερικούς ασθενείς του Μαιευτηρίου & της Γενικής Κλινικής.

Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

O Αξονικός τομογράφος της εταιρείας Siemens, μοντέλο Somatom go.Up είναι εξοπλισμένος με τεχνολογίες αιχμής που συμβάλλουν στην άριστη ποιότητα διαγνωστικής απεικόνισης με τη λιγότερη δυνατή απαιτητή δόση ακτινοβολίας για τον ασθενή.

Η παρουσία τεχνολογιών όπως ο ανιχνευτής Stellar και το ειδικό φίλτρο κασσίτερου (Tin Filter), μοναδική τεχνολογία από την Siemens Healthineers στην έξοδο της λυχνίας, επιδρούν δραστικά στη μείωση του παραγόμενου θορύβου της εικόνας.

Σε συνδυασμό με τον προηγμένο επαναληπτικό αλγόριθμο ανακατασκευής SAFIRE, αποδίδουν εξαιρετικής ποιότητας διαγνωστική απεικόνιση, με ταυτόχρονη δραστική μείωση της δόσης ακτινοβολίας.

ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

O Αξονικός τομογράφος Somatom go.Up είναι εφοδιασμένος με καινοτόμες τεχνολογίες για τη δημιουργία των πλέον φιλικών συνθηκών εξέτασης για τον ασθενή.

Συγκεκριμένα:

  • Διαθέτει ενσωματωμένη κάμερα για την επιτήρηση του ασθενούς καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης, με ψηφιακή απεικόνιση αντίστροφης μέτρησης ολοκλήρωσης της εξέτασης, για την άνεση του ασθενή και την παροχή βοήθειας για την τήρηση των χρόνων που θα κρατήσει ο ασθενής την αναπνοή του.
  • Έχει χαμηλά επίπεδα θορύβου λειτουργίας (μικρότερα από ένα αυτοκίνητο ή την ανθρώπινη ομιλία) δημιουργώντας έτσι ένα πιο ευχάριστο περιβάλλον για τον ασθενή.
  • Ο συγκεκριμένος αξονικός τομογράφος λειτουργεί με εντυπωσιακή ταχύτητα διεκπεραίωσης της εξέτασης. Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ολοκληρώνονται και οι πλέον απαιτητικές απεικονιστικές εξετάσεις.
  • Ειδικότερα έχει εξαιρετική και ομοιογενή ποιότητα εικόνας, ακόμη και σε περίπλοκες περιοχές, όπως η βάση του κρανίου, καθιστώντας το ιδιαίτερα κατάλληλο για τη νευρολογική απεικόνιση.
  • Η υψηλότερη χωρική διακριτική ικανότητα βελτιώνει την απεικόνιση πολύ μικρών οστικών δομών, όπως αυτές στο εσωτερικό αυτί.
  • Επιπλέον η τεχνολογία φίλτρων κασσίτερου που εμπεριέχεται, επιτρέπουν την απεικόνιση με εξαιρετικά χαμηλή δόση, ενώ παράλληλα βελτιώνουν την ποιότητα της εικόνας στη διεπαφή μαλακού ιστού και αέρα λόγω της φασματικής διαμόρφωσης. Τι σημαίνει αυτό; Aμεσα οφέλη στην απεικόνιση των πνευμόνων και του εντέρου.
  • Τέλος η πλατφόρμα SOMATOM go Up παρουσιάζει εξαιρετική ποιότητα εικόνας στις οστικές δομές, γεγονός που την καθιστά εξαιρετικά χρήσιμη σε ορθοπεδικές εξετάσεις όπως στην αρθρογραφία.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΑΣ

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού παρακαλώ καλέστε στο: 210-6902100


Επικοινωνία

210-6902100

info@leto.gr

Ιατροί

Αναζήτηση Ιατρών

Photo Gallery

Ημερολόγιο
Εγκυμοσύνης

Δείτε τι συμβαίνει στο σώμα και στο μωρό σας σε κάθε στιγμή της εγκυμοσύνης.

Υπολογιστής
Κύησης

Υπολογίστε της ημέρες της κύησής σας & των γόνιμων ημερών.

Αναζήτηση
Ιατρού

Αναζητήστε με όνομα ή ειδικότητα.

ΛΗΤΩ Γενική, Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική Α.Ε.
ΟΜΙΛΟΣ HHG
HHG
HYGEIA Hospital
METROPOLITAN HOSPITAL
ΜΗΤΕΡΑ
METROPOLITAN GENERAL
ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο
Creta InterClinic – Ιδιωτική Κλινική | Διαγνωστικό Κέντρο
AlfaLab | Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής
Y-Logimed Α.Ε.
Business Care
Healthspot
Digital Clinic
HEAL
IVF
Apollonion
Aretaeio
HomeCare
ΠLATON ΔΙΑGNOSIS
City Hospital