Τμήμα Αξονικής Τομογραφίας

Τμήμα Αξονικής Τομογραφίας

Νέος Αξονικός τομογράφος με πολύ χαμηλή δόση ακτινοβολίας

Άριστη ποιότητα διαγνωστικής απεικόνισης με τεχνολογία αιχμής

Ένας ολοκαίνουργιος αξονικός τομογράφος λειτουργεί πλέον εντός του ΛΗΤΩ σε χώρο ειδικά διαμορφωμένο.

Πρόκειται για το Siemens Somatom go.Up, 64 τομών, ένα μηχάνημα σύγχρονης τεχνολογίας, που προσφέρει τη δυνατότητα πραγματοποίησης όλων των συνήθων και εξειδικευμένων εξετάσεων, με απόδοση εικόνων υψηλής ευκρίνειας και κύριο χαρακτηριστικό του τη σημαντικά μειωμένη δόση ακτινοβολίας.

Το τμήμα Αξονικής Τομογραφίας του ΛΗΤΩ πλαισιώνεται από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παρέχοντας υψηλής ποιότητας ιατρικές διαγνώσεις ή / και παρακολούθηση, τόσο στους εσωτερικούς, όσο και τους εξωτερικούς ασθενείς της Κλινικής.

Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

O αξονικός τομογράφος είναι εξοπλισμένος με τεχνολογίες αιχμής που συμβάλλουν στην άριστη ποιότητα διαγνωστικής απεικόνισης με τη λιγότερη δυνατή απαιτητή δόση ακτινοβολίας για τον ασθενή.

Η παρουσία τεχνολογιών όπως ο ανιχνευτής Stellar και το ειδικό φίλτρο κασσίτερου (Tin Filter), μοναδική τεχνολογία από την Siemens Healthineers στην έξοδο της λυχνίας, επιδρούν δραστικά στη μείωση του παραγόμενου θορύβου της εικόνας.

Σε συνδυασμό με τον προηγμένο επαναληπτικό αλγόριθμο ανακατασκευής SAFIRE, αποδίδουν εξαιρετικής ποιότητας διαγνωστική απεικόνιση, με ταυτόχρονη δραστική μείωση της δόσης ακτινοβολίας.

ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

O αξονικός τομογράφος Somatom go.Up είναι εφοδιασμένος με καινοτόμες τεχνολογίες για τη δημιουργία των πλέον φιλικών συνθηκών εξέτασης για τον ασθενή.

Συγκεκριμένα:

  • Διαθέτει ενσωματωμένη κάμερα για την επιτήρηση του ασθενούς καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης, με ψηφιακή απεικόνιση αντίστροφης μέτρησης ολοκλήρωσης της εξέτασης, για την άνεση του ασθενούς και την παροχή βοήθειας για την τήρηση των χρόνων που θα κρατήσει ο ασθενής την αναπνοή του.
  • Έχει χαμηλά επίπεδα θορύβου λειτουργίας (χαμηλότερα από ένα αυτοκίνητο ή την ανθρώπινη ομιλία) δημιουργώντας ένα πιο ευχάριστο περιβάλλον για τον ασθενή.
  • Λειτουργεί με εντυπωσιακή ταχύτητα διεκπεραίωσης της εξέτασης. Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ολοκληρώνονται και οι πλέον απαιτητικές απεικονιστικές εξετάσεις.
  • Έχει εξαιρετική και ομοιογενή ποιότητα εικόνας, ακόμη και σε περίπλοκες περιοχές, όπως η βάση του κρανίου, καθιστώντας το ιδιαίτερα κατάλληλο για τη νευρολογική απεικόνιση.
  • Η υψηλότερη χωρική διακριτική ικανότητα βελτιώνει την απεικόνιση πολύ μικρών οστικών δομών, όπως αυτές στο εσωτερικό αυτί.
  • Επιπλέον, η τεχνολογία φίλτρων κασσίτερου που εμπεριέχεται, επιτρέπει την απεικόνιση με εξαιρετικά χαμηλή δόση, ενώ παράλληλα βελτιώνει την ποιότητα της εικόνας στη διεπαφή μαλακού ιστού και αέρα λόγω της φασματικής διαμόρφωσης. Τι σημαίνει αυτό; Άμεσα οφέλη στην απεικόνιση των πνευμόνων και του εντέρου.
  • Τέλος, η πλατφόρμα SOMATOM go.Up παρουσιάζει εξαιρετική ποιότητα εικόνας στις οστικές δομές, γεγονός που την καθιστά εξαιρετικά χρήσιμη σε ορθοπεδικές εξετάσεις, όπως στην αρθρογραφία.

 


Επικοινωνία

210-6902100

info@leto.gr

Ιατροί

Αναζήτηση Ιατρών

Photo Gallery

Ημερολόγιο
Εγκυμοσύνης

Δείτε τι συμβαίνει στο σώμα και στο μωρό σας σε κάθε στιγμή της εγκυμοσύνης.

Υπολογιστής
Κύησης

Υπολογίστε της ημέρες της κύησής σας & των γόνιμων ημερών.

Αναζήτηση
Ιατρού

Αναζητήστε με όνομα ή ειδικότητα.

ΛΗΤΩ Γενική, Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική Α.Ε.
ΟΜΙΛΟΣ HHG
HHG
HYGEIA Hospital
METROPOLITAN HOSPITAL
ΜΗΤΕΡΑ
METROPOLITAN GENERAL
ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο
Creta InterClinic – Ιδιωτική Κλινική | Διαγνωστικό Κέντρο
AlfaLab | Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής
Y-Logimed Α.Ε.
Business Care
Healthspot
Digital Clinic
HEAL
IVF
Apollonion
Aretaeio
HomeCare
ΠLATON ΔΙΑGNOSIS
City Hospital