Ουρολογική Κλινική

Ουρολογική Κλινική

Η πλήρως στελεχωμένη Κλινική μας διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην ολιστική και υπεύθυνη προσέγγιση των ασθενών για την παροχή υψηλού επιπέδου ιατρικών υπηρεσιών στους ασθενείς μας (διάγνωση - θεραπεία - πρόληψη).

Oι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι οι εξής:

ΑΝΔΡΟΛΟΓΙΑ

  • Φίμωση
  • Βραχύς χαλινός
  • HPV κονδυλώματα
  • Νόσος Peyronie

ΟΥΡΟΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ

  • Ακράτεια ούρων
  • Εκτρόπιο ουρήθρας
  • Υπερλειτουργική κύστη - Botox
  • Υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις

ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ

  • Ca νεφρού
  • Ca ουροδόχου κύστεως
  • Ca προστάτη
  • Ca όρχεων

ΚΑΛΟΗΘΕΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

  • Υπερπλασία προστάτη
  • Λιθίαση ουροποιητικού

ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ

  • Κιρσοκήλη
  • Υδροκήλη

ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ

  • Αιματουρία
  • Επίσχεση ούρων
  • Κολικός νεφρού
  • Συστροφή όρχεως

ΑΝΔΡΟΛΟΓΙΑ

Φίμωση

Η θεραπεία εκλογής είναι χειρουργική και ονομάζεται περιτομή. Με τη χρήση τεχνολογίας laser πραγματοποιείται αφαίρεση του στενωτικού τμήματος του δέρματος και πλαστική αποκατάσταση της ακροποσθίας ώστε η βάλανος να αποκαλύπτεται χωρίς πρόβλημα. Με τον τρόπο αυτό, εξασφαλίζονται τόσο οι καλές συνθήκες υγιεινής, όσο και το καλό λειτουργικό αποτέλεσμα κατά τη σεξουαλική επαφή. Η επέμβαση δε χρήζει νοσηλείας στην κλινική. Η αποκατάσταση είναι σχετικά εύκολη και η επάνοδος στις καθημερινές δραστηριότητες πολύ σύντομη.

Βραχύς χαλινός

Η θεραπεία είναι χειρουργική. Συνίσταται σε διατομή του χαλινού με χρήση laser και πλαστική αποκατάσταση αυτού, ώστε να απελευθερωθεί πλήρως η βάλανος και να μην έλκεται στη φάση της στύσης. Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία, δεν απαιτεί νοσηλεία και ο ασθενής επανέρχεται την ίδια ημέρα στις καθημερινές του δραστηριότητες.

HPV κονδυλώματα

Η κρυοπηξία και ο καυτηριασμός με laser αποτελούν τη θεραπεία εκλογής. Σε μεγάλες βλάβες μπορεί να χρειαστεί χειρουργική αφαίρεση.

Ανδρική αντισύλληψη

Μπορεί να γίνει τόσο με τοπική όσο και με γενική αναισθησία, αλλά πάντα στο χώρο του χειρουργείου. Η διαδικασία είναι απλή και ασφαλής και καθιστά τον άνδρα μόνιμα στείρο.

Μετά την επέμβαση (ανδρική αντισύλληψη) η επάνοδος στην καθημερινότητα είναι άμεση. Ο ασθενής καθίσταται στείρος μετά από 20 με 30 εκσπερματίσεις, επειδή πρέπει να αποβληθούν τα σπερματοζωάρια που βρίσκονται περιφερικότερα της απολίνωσης.

Τοποθέτηση ορχικής πρόθεσης

H ορχική πρόθεση είναι ένα εμφύτευμα συνήθως από σιλικόνη, το οποίο τοποθετείται καθαρά για αισθητικούς λόγους στη θέση του προϋπάρχοντος κανονικού όρχι, εξασφαλίζοντας τη φυσιολογική εμφάνιση του οσχέου.

H τοποθέτηση ορχικής πρόθεσης πραγματοποιείται με γενική αναισθησία. Διαμέσου μικρής τομής στο ημιόσχεο, τοποθετείται η πρόθεση και σταθεροποιείται εντός του σάκου. Συνήθως απαιτείται μονοήμερη νοσηλεία.

ΟΥΡΟΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ

Ακράτεια ούρων

Ακράτεια από προσπάθεια: Σήμερα, η επέμβαση εκλογής θεωρείται, η τοποθέτηση κάτω από την ουρήθρα της λεγόμενης «κολπικής ταινίας χωρίς τάση». Τα νέα mini sling που χρησιμοποιούνται είναι ελάχιστα επεμβατικά και εξασφαλίζουν την άμεση ανάκτηση της εγκράτειας της ασθενούς.

Από έπειξη: Για τις περιπτώσεις που δεν ανταποκρίνονται στα φάρμακα από το στόμα, μπορεί να εφαρμοστούν οι ενέσεις αλλαντικής τοξίνης Botox ή ο ηλεκτρικός νευροερεθισμός.

Εκτρόπιο ουρήθρας

Η χειρουργική αντιμετώπιση συνιστάται σε:

  • μεγάλου μεγέθους εκτρόπια
  • συμπτωματικά εκτρόπια
  • επί αποτυχίας συντηρητικής θεραπείας
  • υποτροπιάζοντα εκτρόπια
  • επί αμφιβολιών για την καλοήθη φύση της βλάβης

ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ

Ca νεφρού

Η κλασική αντιμετώπιση της νόσου είναι η ριζική ή η μερική νεφρεκτομή ανάλογα με το μέγεθος και τη θέση του όγκου. Η επέμβαση μπορεί να γίνει τόσο ανοιχτά όσο και λαπαροσκοπικά. Το νέο 3D λαπαροσκοπικό σύστημα διασφαλίζει το καλό ογκολογικό αποτέλεσμα επιτυγχάνοντας καλή ανάρρωση για τον ασθενή και γρήγορη επάνοδο στην καθημερινότητα με την ελάχιστη δυνατή μετεγχειρητική ταλαιπωρία.

Ca ουροδόχου κύστεως

Φωτοδυναμική κυστεοσκόπηση είναι μια σχετικά νέα, ευαίσθητη διαγνωστική μέθοδος η οποία παρουσίασε καλύτερη ανίχνευση των όγκων της ουροδόχου κύστης και ειδικότερα των καρκινωμάτων in situ συγκριτικά με την κλασσική κυστεοσκόπηση.
Η (φθορίζουσα) φωτοδυναμική κυστεοσκόπηση επιτυγχάνεται με χρήση ιώδους φωτός μετά από ενδοκυστική χορήγηση φθορίζουσας ουσίας (Hexvix). Αυτή η κόκκινη χρώση υποδεικνύει επίπεδες εστίες πιθανής κακοήθειας, που με το λευκό φως θα διέλαθαν.

Με τη χρήση της διπολικής τεχνολογίας γίνεται διουρηθρικά η αντιμετώπιση και η σταδιοποίηση της επιφανειακής νόσου.

Η διηθητική νόσος απαιτεί την αφαίρεση όλης της ουροδόχου κύστης και τη μόνιμη εκτροπή των ούρων. Η επέμβαση γίνεται τόσο ανοιχτά όσο και λαπαροσκοπικά. Το νέο 3D λαπαροσκοπικό σύστημα διασφαλίζει το καλό ογκολογικό αποτέλεσμα επιτυγχάνοντας καλή ανάρρωση για τον ασθενή και γρήγορη επάνοδο στην καθημερινότητα με την ελάχιστη δυνατή μετεγχειρητική ταλαιπωρία

Ca προστάτη

Η θεραπεία συνίσταται στην ολική αφαίρεση του προστάτη μαζί με τις σπερματοδόχες κύστεις και τμήματα των σπερματικών πόρων. Το νέο 3D λαπαροσκοπικό σύστημα διασφαλίζει το καλό ογκολογικό αποτέλεσμα διασφαλίζοντας εγκράτεια και διατήρηση της στύσης του, όπου αυτό είναι εφικτό.

Ca όρχεων

Η ριζική ορχεκτομή με υψηλή απολίνωση του σπερματικού τόνου αποτελεί τη θεραπεία εκλογής. Ο ασθενής παραμένει για 1 βράδυ στην κλινική. Η επάνοδος στην καθημερινότητα είναι πολύ γρήγορη και η μετεγχειρητική ταλαιπωρία ελάχιστη .

ΚΑΛΟΗΘΕΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

Υπερπλασία προστάτη

Η διουρηθρική εκτομή σε φυσιολογικό ορό και η εξάχνωση σε πλάσμα (TURis) αποτελεί τη χειρουργική μέθοδο εκλογής για την θεραπεία της ΚΥΠ.
Είναι μια πρωτοποριακή μέθοδος κατά την οποία το αδένωμα του προστάτη αφαιρείται σε μορφή μικρών ξυσμάτων με την βοήθεια μιας ηλεκτρικής αγκύλης που λειτουργεί με διπολικό ρεύμα και παράλληλα εξαχνώνεται υπό συνεχή ροή φυσιολογικού ορού.

Η συγκεκριμένη μέθοδος έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

  • περιορισμένη αιμορραγία
  • δυνατότητα επέμβασης και σε ασθενείς υψηλού κινδύνου που λαμβάνουν αντιπηκτικά φάρμακα
  • καμία παρεμβολή με βηματοδότες λόγω του διπολικού ρεύματος
  • απουσία του επικίνδυνου συνδρόμου απορρόφησης με δηλητηρίαση από νερό
  • δυνατότητα αντιμετώπισης ασθενών με πολύ μεγάλα αδενώματα
  • γρήγορη αφαίρεση του καθετήρα
  • γρήγορη ανάρρωση και ταχεία έξοδο από το νοσοκομείο

Λιθίαση ουροποιητικού

Laser Ουρητηρολιθοτριψία (άκαμπτη ή εύκαπτη)

Υπό συνεχή ακτινοσκοπικό έλεγχο και με τη χρήση ειδικών υδρόφιλων συρμάτων, το ουρητηροσκόπιο προσεγγίζει το λίθο και με τη χρήση λέιζερ γίνεται θραύση αυτού. Αναλόγως με την εντόπιση του λίθου χρησιμοποιείται το άκαμπτο ή το εύκαμπτο εργαλείο. Η επέμβαση είναι ελάχιστα παρεμβατική, απαιτεί μονοήμερη νοσηλεία στην κλινική και ο ασθενής επανέρχεται άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Διαδερμική νεφρολιθοτριψία

Με τη διαδερμική νεφρολιθοτριψία αντιμετωπίζονται μεγάλου μεγέθους λίθοι που εντοπίζονται εντός του νεφρού και δεν μπορούν να αφαιρεθούν με ουρητηροσκόπηση ή εξωσωματική λιθοτριψία.

Η διαδερμική νεφρολιθοτριψία διεξάγεται υπό γενική αναισθησία. Ο ουρολόγος παρακεντά το νεφρό διαδερμικά και στη συνέχεια διευρύνει το κανάλι παρακέντησης ώστε να μπορεί να εισέλθει το νεφροσκόπιο. Η διαδικασία γίνεται υπό συνεχή ακτινοσκοπικό έλεγχο, με τη χρήση υδρόφιλων συρμάτων. Ανάλογα με το μέγεθος του λίθου, είτε αφαιρείται ολόκληρος είτε κατακερματίζεται πρώτα σε μικρότερα κομμάτια τα οποία αφαιρούνται με ειδική λαβίδα. Ο κατακερματισμός του λίθου γίνεται με laser ή με βαλλιστικό λιθοτρίπτη. Αποτελεί μέθοδο πιο επεμβατική από την ουρητηροσκόπηση και την ESWL, ωστόσο τα ποσοστά επιτυχίας (ασθενής ελεύθερος λίθου) αγγίζουν το 95%.

ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ

Κιρσοκήλη

Η αντιμετώπιση της κιρσοκήλης είναι αποκλειστικά χειρουργική. Έχουν αναφερθεί και εφαρμοστεί κατά καιρούς διάφορες χειρουργικές τεχνικές για τη διόρθωσή της. Η μέθοδος με τα καλύτερα αποτελέσματα και τις λιγότερες επιπλοκές είναι η υποβουβωνική απολίνωση (μέθοδος Ivanissevich).

Η διόρθωση της κιρσοκήλης εξασφαλίζει τη διατήρηση της ποιότητας του σπέρματος ή τη βελτίωσή του όταν υπάρχουν διαταραχές οφειλόμενες στην πάθηση. Τα αποτελέσματα της επέμβασης ελέγχονται με νέο σπερμοδιάγραμμα έξι μήνες μετά το χειρουργείο.

Το χειρουργείο της κιρσοκήλης οδηγεί σε σημαντική βελτίωση του σπερμοδιαγράμματος στο 60-80% των ασθενών. Η βελτίωση στα ποσοστά κυήσεων που έχουν αναφερθεί είναι της τάξεως του 20-60%.

Υδροκήλη

Η μόνη ριζική θεραπεία είναι η χειρουργική επέμβαση, κατά την οποία διανοίγεται η κοιλότητα του ελυτροειδούς χιτώνα του όρχεως και αφαιρείται το υγρό, ενώ οι χιτώνες αναστρέφονται ώστε να καταργηθεί η κλειστή κοιλότητα και να μην υποτροπιάσει το πρόβλημα. Σε επέμβαση οδηγούνται οι ασθενείς όταν η υδροκήλη είναι υπό τάση, όταν δημιουργεί λειτουργικά προβλήματα ή για αισθητικούς λόγους.

ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ

  • Αιματουρία
  • Επίσχεση ούρων
  • Κολικός νεφρού
  • Συστροφή όρχεως

Το πλήρως εξοπλισμένο και στελεχωμένο ουρολογικό τμήμα της κλινικής μας έχει τη δυνατότητα να διερευνήσει και να αντιμετωπίσει το σύνολο των ουρολογικών επειγόντων περιστατικών με γνώμονα πάντα την ολιστική προσέγγιση των ασθενών.

Στελέχωση Τμήματος

Χρήστος Γ. Παπαχρήστου, MD, PhD, Χειρουργός Ουρολόγος–Ανδρολόγος, Διευθυντής Ουρολογικού Τμήματος ΛΗΤΩ

 


Επικοινωνία

210-6902116

info@leto.gr

Ιατροί

Αναζήτηση Ιατρών

Ημερολόγιο
Εγκυμοσύνης

Δείτε τι συμβαίνει στο σώμα και στο μωρό σας σε κάθε στιγμή της εγκυμοσύνης.

Υπολογιστής
Κύησης

Υπολογίστε της ημέρες της κύησής σας & των γόνιμων ημερών.

Αναζήτηση
Ιατρού

Αναζητήστε με όνομα ή ειδικότητα.

ΛΗΤΩ Γενική, Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική Α.Ε.
ΟΜΙΛΟΣ HHG
HHG
HYGEIA Hospital
METROPOLITAN HOSPITAL
ΜΗΤΕΡΑ
METROPOLITAN GENERAL
ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο
Creta InterClinic – Ιδιωτική Κλινική | Διαγνωστικό Κέντρο
AlfaLab | Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής
Y-Logimed Α.Ε.
Business Care
Healthspot
Digital Clinic
HEAL
IVF
Apollonion
Aretaeio
HomeCare
ΠLATON ΔΙΑGNOSIS
City Hospital