Το ΛΗΤΩ αγκαλιάζει το μητρικό θηλασμό

Το ΛΗΤΩ αγκαλιάζει το μητρικό θηλασμό

Γράφει η Νικολέττα Περρή, Προϊσταμένη Μαία ΛΗΤΩ, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Μητρικού Θηλασμού ΠΑ.Δ.Α.

Το νεογνό λαμβάνει αμέτρητα «δώρα» από τη μητέρα του που επιθυμεί να εξασφαλίσει από την πρώτη στιγμή της ζωής του, την αγκαλιά, τη θαλπωρή αλλά και την τροφή μέσω του μητρικού θηλασμού.

Γίνεται αντιληπτή η μεγάλη σημασία του θηλασμού, πόσο μάλλον όταν η προώθησή του έχει γίνει αντικείμενο της διεθνούς καμπάνιας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) αλλά και της UNICEF.

Το μητρικό γάλα αποτελεί τον ιδανικό τρόπο διατροφής του νεογνού καθώς περιέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται για να αναπτυχθεί και να θωρακιστεί η υγεία του. 

Μοναδικό είναι το δέσιμο που χτίζεται ανάμεσα στο βρέφος που θηλάζει και τη μητέρα που του προσφέρει το γάλα της για να το μεγαλώσει με ασφάλεια.

Αυτή  την ασφάλεια, ακριβώς, παρέχει το Λητώ που πρωτοπορεί εδώ και χρόνια στην προώθηση του μητρικού θηλασμού, εφαρμόζοντας με επιτυχία την παγκόσμια στρατηγική που θεσπίστηκε το 2002, από τον Π.Ο.Υ. για την προώθηση και υποστήριξη του μητρικού θηλασμού.

Οι μαίες του Λητώ :

  • Προωθούμε και υποστηρίζουμε τον αποκλειστικό μητρικό θηλασμό, το οποίο σημαίνει να μην παρέχεται κανενός άλλου είδους τροφή για το νεογνό, δίνοντας τη δυνατότητα να θηλάζει συχνά και χωρίς χρονικούς περιορισμούς.
  • Mε την υιοθέτηση της πρακτικής rooming in, διευκολύνουμε τη συγκατοίκηση του βρέφους στο ίδιο δωμάτιο με τη μητέρα του, εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, σε όλες τις κατηγορίες δωματίων.
  • Γίνονται καθημερινά επισκέψεις στα δωμάτια όπου ενημερώνουμε για τον θηλασμό και ενθαρρύνουμε τους γονείς στη φροντίδα του νεογέννητου, με επίδειξη μπάνιου και περιποίησης νεογνού.
  • Δίνουμε συμβουλές για την τέχνη του θηλασμού και εκπαιδεύουμε τις μητέρες στη διατήρηση του μητρικού γάλατος όταν επανέλθουν στην εργασία τους ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο.

Η στήριξη του μητρικού θηλασμού στην κλινική μας αποδεικνύεται από τα υψηλά ποσοστά των μητέρων που θηλάζουν όπως και εκείνων που διατηρούν τη γαλουχία για αρκετούς μήνες.

Η θερμότατη ανταπόκριση από τα ζευγάρια, μας ενθαρρύνει στη συνέχιση του έργου μας. Είμαστε εδώ για εσάς, από την αρχή της εγκυμοσύνης, κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στην κλινική αλλά και μετά την αποχώρησή σας, εστιάζοντας σε αυτό το υπέροχο δώρο προσφοράς και αγάπης, τον μητρικό θηλασμό.


Επικοινωνία

210-6902000

info@leto.gr

Ιατροί

Αναζήτηση Ιατρών

Ημερολόγιο
Εγκυμοσύνης

Δείτε τι συμβαίνει στο σώμα και στο μωρό σας σε κάθε στιγμή της εγκυμοσύνης.

Υπολογιστής
Κύησης

Υπολογίστε της ημέρες της κύησής σας & των γόνιμων ημερών.

Αναζήτηση
Ιατρού

Αναζητήστε με όνομα ή ειδικότητα.

ΛΗΤΩ Γενική, Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική Α.Ε.
ΟΜΙΛΟΣ HHG
HHG
HYGEIA Hospital
METROPOLITAN HOSPITAL
ΜΗΤΕΡΑ
METROPOLITAN GENERAL
ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο
Creta InterClinic – Ιδιωτική Κλινική | Διαγνωστικό Κέντρο
AlfaLab | Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής
Y-Logimed Α.Ε.
Business Care
Healthspot
Digital Clinic
HEAL
IVF
Apollonion
Aretaeio
HomeCare
ΠLATON ΔΙΑGNOSIS
City Hospital