Το γυναικολογικό υπερηχογράφημα

Το γυναικολογικό υπερηχογράφημα έχει σκοπό τον έλεγχο της μήτρας, του ενδομητρίου και των ωοθηκών. Γίνεται συνήθως διακολπικά γιατί η διακολπική οδός προσφέρει καλύτερη απεικόνιση. Ωστόσο, εφόσον είναι απαραίτητο (π.χ. σε νεαρά κορίτσια που δεν έχουν σχέσεις), η εξέταση μπορεί να γίνει διακοιλιακά αλλά με κάποιους περιορισμούς στην ευκρίνεια της εικόνας.

Η εξέταση είναι ανώδυνη και κρατά μερικά λεπτά, ενώ γίνεται με κενή ουροδόχο κύστη. Τα αποτελέσματα της εξέτασης είναι διαθέσιμα άμεσα.

Με το γυναικολογικό υπερηχογράφημα μπορούμε να διαγνώσουμε καλοήθεις όγκους της μήτρας ,όπως τα ινομυώματα και να παρακολουθήσουμε την εξέλιξή τους, όγκους των ωοθηκών και παθήσεις του ενδομητρίου (του εσωτερικού στρώματος της μήτρας).

Μπορούμε επίσης να παρακολουθήσουμε την ωρίμανση των ωοθυλακίων σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας ή υποβάλλονται σε θεραπεία για πρόκληση ωορρηξίας.

Το απλό γυναικολογικό υπερηχογράφημα μπορεί να χρειασθεί να εμπλουτισθεί με πληροφορίες για τη ροή του αίματος σε συγκεκριμένα όργανα (όπως οι ωοθήκες σε περίπτωση κύστης) και αυτό γίνεται με το ειδικό έγχρωμο υπερηχογράφημα Doppler. Η εξέταση αυτή μας βοηθάει να ξεχωρίσουμε του πιο ύποπτους για κακοήθεια όγκους.

Τέλος, το τρισδιάστατο γυναικολογικό υπερηχογράφημα μας βοηθάει κυρίως να απεικονίσουμε συγγενείς ανωμαλίες της μήτρας (όπως η δίκερως μήτρα) και παθήσεις του ενδομητρίου (όπως πολύποδες ή ινομυώματα που αναπτύσσονται μέσα στη μήτρα).


Επικοινωνία

210-6902100

info@leto.gr

Ιατροί

Αναζήτηση Ιατρών

Ημερολόγιο
Εγκυμοσύνης

Δείτε τι συμβαίνει στο σώμα και στο μωρό σας σε κάθε στιγμή της εγκυμοσύνης.

Υπολογιστής
Κύησης

Υπολογίστε της ημέρες της κύησής σας & των γόνιμων ημερών.

Αναζήτηση
Ιατρού

Αναζητήστε με όνομα ή ειδικότητα.

ΛΗΤΩ Γενική, Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική Α.Ε.
ΟΜΙΛΟΣ HHG
HHG
HYGEIA Hospital
METROPOLITAN HOSPITAL
ΜΗΤΕΡΑ
METROPOLITAN GENERAL
ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο
Creta InterClinic – Ιδιωτική Κλινική | Διαγνωστικό Κέντρο
AlfaLab | Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής
Y-Logimed Α.Ε.
Business Care
Healthspot
Digital Clinic
HEAL
IVF
Apollonion
Aretaeio
HomeCare
ΠLATON ΔΙΑGNOSIS
City Hospital