Υπερηχογράφημα αυχενικής διαφάνειας

Το υπερηχογράφημα στις 11-14 εβδομάδες είναι η πρώτη αναλυτική εξέταση του εμβρύου.

Εξετάζεται η ανάπτυξη του εμβρύου με τη μέτρηση του μήκους του και γίνεται ένας βασικός έλεγχος των οργάνων του. Συνδυάζοντας στοιχεία από τη μητέρα (ηλικία μητέρας και μέτρηση ορμονών στο αίμα της, PAPP-A και βhCG) και το έμβρυο (με βασικότερη τη μέτρηση υγρού στον αυχένα που ονομάζεται αυχενική διαφάνεια) υπολογίζεται η πιθανότητα για γενετικά προβλήματα όπως π.χ. το σύνδρομο Down και άλλα σπανιότερα σύνδρομα.

Η αιμοληψία γίνεται πριν την υπερηχογραφική εξέταση και τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα σε λίγη ώρα. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένας αριθμός που αντιπροσωπεύει την εξατομικευμένη πιθανότητα του εμβρύου γι' αυτά τα προβλήματα και με βάση αυτό τον έλεγχο ο γιατρός θα συζητήσει με τους γονείς εάν θα γίνουν πιο ειδικές εξετάσεις στο έμβρυο.

Η μέθοδος αυτή υπολογισμού της πιθανότητας για σύνδρομο Down είνια πολύ ακριβής και τα αποτελέσματά της έχουν επιβεβαιωθεί σε εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες διεθνώς. Επιπλέον, το τμήμα Υπερήχων και Ιατρικής Εμβρύου του ΛΗΤΩ στελεχώνεται από ιατρούς που διαθέτουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά επάρκειας από το Fetal Medicine Foundation (FMF, www.fetalmedicine.com) του Λονδίνου που ανέπτυξε αυτή τη μέθοδο. To FMF ελέγχει διεθνώς τα αποτελέσματα όλων των αναγνωρισμένων κέντρων, ώστε να διατηρείται το ίδιο υψηλό επίπεδο.

Τέλος, με το υπερηχογράφημα στις 11-13 εβδομάδες υπολογίζεται με ακρίβεια η ηλικία κύησης, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό για τις γυναίκες με ασταθή κύκλο, ενώ στις πολύδημες κυήσεις εκτιμάται η χοριονικότητα, δηλαδή το εάν τα έμβρυα έχουν ξεχωριστούς πλακούντες ή κοινό πλακούντα, πληροφορία η οποία καθορίζει την εξέλιξη της κύησης και τον τρόπο παρακολούθησης. Επιπλέον, το υπερηχογράφημα αυτό προσφέρει τη δυνατότητα μιας πρώτης αδρής εκτίμησης της ανατομίας του εμβρύου, ώστε να μπορεί να ανιχνευθεί ένα σημαντικό ποσοστό σοβαρών ανωμαλιών σε αυτό το πρώιμο στάδιο.


Επικοινωνία

210-6902100

info@leto.gr

Ιατροί

Αναζήτηση Ιατρών

Ημερολόγιο
Εγκυμοσύνης

Δείτε τι συμβαίνει στο σώμα και στο μωρό σας σε κάθε στιγμή της εγκυμοσύνης.

Υπολογιστής
Κύησης

Υπολογίστε της ημέρες της κύησής σας & των γόνιμων ημερών.

Αναζήτηση
Ιατρού

Αναζητήστε με όνομα ή ειδικότητα.

ΛΗΤΩ Γενική, Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική Α.Ε.
ΟΜΙΛΟΣ HHG
HHG
HYGEIA Hospital
METROPOLITAN HOSPITAL
ΜΗΤΕΡΑ
METROPOLITAN GENERAL
ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο
Creta InterClinic – Ιδιωτική Κλινική | Διαγνωστικό Κέντρο
AlfaLab | Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής
Y-Logimed Α.Ε.
Business Care
Healthspot
Digital Clinic
HEAL
IVF
Apollonion
Aretaeio
HomeCare
ΠLATON ΔΙΑGNOSIS
City Hospital