Mommy makeover - Αισθητικές επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής

Mommy makeover - Αισθητικές επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής

Γράφει ο Αναστάσιος Τσεκούρας, Αισθητικός και Επανορθωτικός Πλαστικός Χειρουργός, Διευθυντής Τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής ΛΗΤΩ

Τo Mommy makeover είναι ουσιαστικά ο συνδυασμός επεμβάσεων πλαστικής χειρουργικής, με σκοπό την αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν σε αρκετές γυναίκες μετά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό. Tόσο οι μαστοί όσο και η περιοχή της κοιλιάς παρουσιάζουν χαλάρωση, ενώ πολλές γυναίκες δυσκολεύονται να απαλλαγούν από τα επιπλέον κιλά της εγκυμοσύνης. Η εικόνα τους αλλάζει και αυτό μπορεί να επηρεάσει γενικότερα την ψυχολογία τους.

Μητέρες κάθε ηλικίας, αφού ολοκληρώσουν τον οικογενειακό προγραμματισμό τους, επιλέγουν να διορθώσουν αισθητικές ατέλειες στο σώμα τους μέσα από ένα συνδυασμό επεμβάσεων, ώστε να ανακτήσουν τη θηλυκότητα και την αυτοπεποίθησή τους.

Τι μπορεί να γίνει για τη χαλάρωση της κοιλιάς;

Η λύση ονομάζεται κοιλιοπλαστική. Μια επέμβαση κατά την οποία αφαιρείται η περίσσεια δέρματος που έχει προκύψει λόγω χαλάρωσης. Με την κοιλιοπλαστική υπάρχει η δυνατότητα να διορθωθεί, επίσης, και η διάσταση των μυών της κοιλιάς, οπότε η γυναίκα αποκτά «καλοχτισμένο» κοιλιακό τοίχωμα και επομένως, πιο κομψό και νεανικό σώμα. Οι τομές που μένουν κρύβονται μέσα στο μπικίνι.

Συνήθως γίνεται τουλάχιστον 6 μήνες μετά τον τοκετό, ώστε το σώμα της γυναίκας να έχει επανέρθει από μόνο του σε κάποιο βαθμό και να έχει φανεί αν έχει μείνει πράγματι πρόβλημα χαλάρωσης στο δέρμα.

Η αύξηση του βάρους και ο θηλασμός αλλάζουν και την εμφάνιση του στήθους;

Με την εγκυμοσύνη και το θηλασμό το στήθος μπορεί να υποστεί χαλάρωση, πτώση και άλλοτε συρρίκνωση, οπότε υπάρχουν αλλαγές στο σχήμα και στο μέγεθός του.

Α) Αυξητική στήθους

Κάποιες φορές το στήθος μετά τη μεγέθυνση λόγω της εγκυμοσύνης και του θηλασμού μικραίνει και αδειάζει. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να αυξηθεί με ενθέματα σιλικόνης, τα οποία έχουν πλέον αποδειχθεί ασφαλή για τον οργανισμό όταν έχουν τις κατάλληλες προδιαγραφές.

Β) Μείωση στήθους

Σε περιπτώσεις που το στήθος είναι πολύ μεγάλο και δημιουργεί επιπρόσθετο βάρος στη γυναίκα, μπορεί να γίνει μείωση. Αυτή η επέμβαση δεν έχει μόνο αισθητικό όφελος, αλλά και λειτουργικό, αφού το βάρος του στήθους συνήθως κουράζει τη σπονδυλική στήλη. Επίσης, ένας μικρότερος μαστός ψηλαφάται και απεικονίζεται πιο εύκολα.

Γ) Ανόρθωση στήθους

Πραγματοποιείται όταν ο μαστός παρουσιάζει πτώση. Είναι μια επέμβαση γενικά παρόμοια με τη μείωση του στήθους, κατά την οποία όμως αφαιρείται μόνο δέρμα, ώστε να σφίξει ο μαστός και να διαμορφωθεί σε μια καλύτερη θέση. Πολλές φορές η ανόρθωση συνδυάζεται με την τοποθέτηση και ενθεμάτων εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Για να αποκτήσουμε καλύτερη φόρμα σε όλο το σώμα υπάρχει λύση;

Ναι και ακούει στο όνομα «λιπογλυπτική», μια μέθοδο κατά την οποία με τη βοήθεια ειδικής συσκευής αναρροφάται λίπος από το σώμα μέσα από ειδικές κάνουλες. Η διαδικασία αυτή θεωρείται η εξέλιξη της λιποαναρρόφησης. Με τη λιπογλυπτική προσφέρουμε πιο νεανική φόρμα σε όλο το σώμα. Γι’ αυτό εξάλλου αυτή η επέμβαση είναι κατάλληλη και για γυναίκες που δεν έχουν μόνο τοπικό πάχος, αλλά το σώμα τους έχει χάσει τη φόρμα του από κάποια περιττά κιλά μετά τη γέννηση των παιδιών. Η μέθοδος αυτή βελτιώνει και την κυτταρίτιδα στα σημεία όπου εφαρμόζεται.

Μετά τη γέννα πολλές γυναίκες περνούν τη λεγόμενη «μετά τον τοκετό κατάθλιψη». Παίζει αυτή κάποιο ρόλο για τις διορθώσεις που αποφασίζουν να κάνουν στο σώμα τους;

Ναι και γι’ αυτό χρέος του γιατρού, αν τον επισκεφθεί μια γυναίκα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από τον τοκετό, είναι να συζητήσει μαζί της και να διακρίνει αν πράγματι η γυναίκα είναι σε ψυχολογική κατάσταση κατάλληλη, ώστε να προχωρήσει σε μια από τις επεμβάσεις που προσφέρει η πλαστική χειρουργική. Η συνεργασία με τον γυναικολόγο της γι’ αυτό το σκοπό κρίνεται απαραίτητη.

Για τις ραγάδες υπάρχει λύση;

Εξειδικευμένα laser μπορούν να πετύχουν σημαντική βελτίωση μέσω διέγερσης της φυσικής παραγωγής κολλαγόνου του δέρματος. Τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται όσο αυτές είναι ακόμη ερυθρές. Μετά από κάποιες συνεδρίες, το δέρμα τονώνεται και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Κάθε επέμβαση και ο συνδυασμός τους, σχεδιάζονται με βάση τις εξατομικευμένες ανάγκες κάθε γυναίκας. To Mommy makeover μπορεί να πραγματοποιηθεί σε μία ή και περισσότερες επεμβάσεις.


Επικοινωνία

210-6902000

info@leto.gr

Ιατροί

Αναζήτηση Ιατρών

Ημερολόγιο
Εγκυμοσύνης

Δείτε τι συμβαίνει στο σώμα και στο μωρό σας σε κάθε στιγμή της εγκυμοσύνης.

Υπολογιστής
Κύησης

Υπολογίστε της ημέρες της κύησής σας & των γόνιμων ημερών.

Αναζήτηση
Ιατρού

Αναζητήστε με όνομα ή ειδικότητα.

ΛΗΤΩ Γενική, Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική Α.Ε.
ΟΜΙΛΟΣ HHG
HHG
HYGEIA Hospital
METROPOLITAN HOSPITAL
ΜΗΤΕΡΑ
METROPOLITAN GENERAL
ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο
Creta InterClinic – Ιδιωτική Κλινική | Διαγνωστικό Κέντρο
AlfaLab | Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής
Y-Logimed Α.Ε.
Business Care
Healthspot
Digital Clinic
HEAL
IVF
Apollonion
Aretaeio
HomeCare
ΠLATON ΔΙΑGNOSIS
City Hospital