Στήθος & Πλαστική Χειρουργική - Καινοτόμες Τεχνικές για ένα τέλειο αποτέλεσμα, χωρίς συμβιβασμούς

ΣΤΉΘΟΣ & ΠΛΑΣΤΙΚΉ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΉ

ΚΑΙΝΟΤΌΜΕΣ ΤΕΧΝΙΚΈΣ ΓΙΑ ΈΝΑ ΤΈΛΕΙΟ ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ, ΧΩΡΊΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΎΣ

Αναστάσιος Τσεκούρας

Πλαστικός Χειρουργός

Διευθυντής Τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής ΛΗΤΩ

Το στήθος αποτελεί αδιαμφισβήτητο σύμβολο θηλυκότητας και συνδέεται άρρηκτα με τη γυναικεία αυτοπεποίθηση και τη γοητεία. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που οι επεμβάσεις στήθους βρίσκονται σταθερά στην πρώτη θέση των δημοφιλέστερων επεμβάσεων πλαστικής χειρουργικής.

Φυσικά στην εποχή μας η εξέλιξη της επιστήμης έχει χαρίσει στους πλαστικούς χειρουργούς τις πλέον καινοτόμες και προηγμένες τεχνικές, ώστε να μπορούν να εξασφαλίσουν ένα τέλειο αποτέλεσμα με τη μέγιστη ασφάλεια για την ασθενή. Είτε λοιπόν το ζητούμενο είναι ένα μεγαλύτερο, ένα μικρότερο, ένα πιο στητό είτε απλώς ένα αρμονικό στήθος, σήμερα υπάρχει ο τρόπος να επιτευχθεί, χάρη στις επεμβάσεις της αυξητικής, της ανόρθωσης, της αυτόλογης ανόρθωσης με αυξητική, της μειωτικής στήθους και των τεχνικών αντιμετώπισης των συγγενών προβλημάτων μαστού.

Αυξητική μαστού

Η αυξητική μαστού αφορά την απόκτηση ενός πλούσιου και γεμάτου στήθους, πάντα σε συνάρτηση με τις υπόλοιπες αναλογίες του σώματος. Το επιθυμητό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με τη χρήση ενθεμάτων νέας γενιάς, που παρέχουν τεράστια ασφάλεια και διάρκεια στον χρόνο και τα οποία τοποθετούνται πίσω από τον μαστό με τεχνικές ελάχιστης τομής, ώστε να του προσδώσουν τον επιθυμητό όγκο και προβολή. Η πιο δημοφιλής τεχνική είναι η τεχνική του διπλού πλάνου (Dual Plane), που αφορά την τοποθέτηση του ενθέματος πίσω από τον μαζικό αδένα, αλλά και πάνω και κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά φυσικό και η αποθεραπεία σύντομη.

Ανόρθωση μαστού

Η ανόρθωση μαστού αφορά την αντιμετώπιση της πτώσης του στήθους, ως αποτέλεσμα της αυξομείωσης βάρους, της ηλικίας, των κυήσεων και του θηλασμού. Η επέμβαση της ανόρθωσης χαρίζει ένα πιο νεανικό, σφριγηλό και στητό στήθος, που στέκεται πάντα στο «ύψος των περιστάσεων». Η επέμβαση αυτή πραγματοποιείται συχνά συνδυαστικά με αυξητική μαστών με τη χρήση ενθέματος. Όμως σήμερα μια νέα τεχνική μπορεί να προσφέρει ανόρθωση στο στήθος, χωρίς αυτό να χάσει όγκο, αλλά και χωρίς τη χρήση ενθέματος. Πρόκειται για την εξαιρετικά καινοτόμο τεχνική αυτόλογης ανόρθωσης με αυξητική, κατά την οποία ο χειρουργός χρησιμοποιεί την περίσσεια ιστού, ώστε να την ανακατανείμει, να προσδώσει όγκο και να επιτύχει ένα πιο στητό και νεανικό στήθος.

Μειωτική μαστού

Η μειωτική μαστού αφορά τις γυναίκες με τεράστιο όγκο στήθους, το βάρος του οποίου τους προκαλεί και αισθητικά και λειτουργικά προβλήματα (όπως πόνος στον αυχένα και στην πλάτη, αυλακώσεις στην περιοχή των ώμων από το σουτιέν). Επίσης, ένα μεγάλο στήθος δυσκολεύει την αυτοεξέταση του μαστού και τη λήψη της μαστογραφίας. Η επέμβαση πραγματοποιείται πάντοτε μαζί με ανόρθωση και χαρίζει ένα στήθος σε πλήρη αρμονία με τον σωματότυπο και τις επιθυμίες της γυναίκας.

Ο πλαστικός χειρουργός μπορεί επίσης να δώσει λύση στα συγγενή προβλήματα των μαστών, δηλαδή τα προβλήματα που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της διάπλασης του μαστού, όπως η ανισομαστία, ο σωληνωτός μαστός, η αθηλία, η υποπλασία, πάντα με την υιοθέτηση των κατάλληλων για το αντίστοιχο πρόβλημα τεχνικών, ώστε να προσφέρει ένα αισθητικά άρτιο και φυσικό αποτέλεσμα.

Οι επεμβάσεις μαστού στο σύνολό τους έρχονται να δώσουν λύσεις σε πρακτικό και ψυχολογικό επίπεδο. Η απόκτηση ενός αντικειμενικά όμορφου και αρμονικού με το υπόλοιπο γυναικείο σώμα στήθους, πέρα από την πρακτική απάντηση που δίνει σε θέματα ένδυσης, ελευθερίας κινήσεων ή όποιον άλλο λόγο είχε η γυναίκα για να προχωρήσει στην επέμβαση, παίζει τεράστιο ρόλο και στην ανάταση της ψυχολογίας της και στην ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησής της. Ένα πολύ μικρό, ένα τεράστιο και πεσμένο ή, ακόμη περισσότερο, ένα στήθος με συγγενή προβλήματα μπορεί να βλάψει σημαντικά τον ψυχισμό μιας νέας κοπέλας, που νιώθει πως το σώμα της δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα που έχει ως φυσιολογική στο μυαλό της και αισθάνεται μειονεκτικά, κινδυνεύοντας ακόμη και να αναπτύξει συμπλέγματα κατωτερότητας ή να δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση της με το άλλο φύλο.


Επικοινωνία

210-6902000

info@leto.gr

Ιατροί

Αναζήτηση Ιατρών

Ημερολόγιο
Εγκυμοσύνης

Δείτε τι συμβαίνει στο σώμα και στο μωρό σας σε κάθε στιγμή της εγκυμοσύνης.

Υπολογιστής
Κύησης

Υπολογίστε της ημέρες της κύησής σας & των γόνιμων ημερών.

Αναζήτηση
Ιατρού

Αναζητήστε με όνομα ή ειδικότητα.

ΛΗΤΩ Γενική, Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική Α.Ε.
ΟΜΙΛΟΣ HHG
HHG
HYGEIA Hospital
METROPOLITAN HOSPITAL
ΜΗΤΕΡΑ
METROPOLITAN GENERAL
ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο
Creta InterClinic – Ιδιωτική Κλινική | Διαγνωστικό Κέντρο
AlfaLab | Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής
Y-Logimed Α.Ε.
Business Care
Healthspot
Digital Clinic
HEAL
IVF
Apollonion
Aretaeio
HomeCare
ΠLATON ΔΙΑGNOSIS
City Hospital