50 Χρόνια ΛΗΤΩ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΛΗΤΩ

50 χρόνια λητώ

Υπηρετεί, σέβεται και τιμά την οικογένεια

Πριν από πέντε δεκαετίες, ένα επιτελείο καταξιωμένων Μαιευτήρων – Γυναικολόγων οραματίστηκε και δημιούργησε μια Πρότυπη Μαιευτική– Γυναικολογική Μονάδα, που θα εξασφάλιζε υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών υγείας τόσο για τη γυναίκα όσο και για το νεογνό, αποτελώντας πα-ράλληλα ένα περιβάλλον εργασίας υψηλών προδιαγραφών για τους ιατρούς της χώρας μας.

Τον Μάρτιο του ’67, τα ιδρυτικά μέλη του ΛΗΤΩ, χάρη στο ήθος, στο πείσμα και στον επαγγελματισμό τους, δημιούργησαν μία από τις πλέον σύγχρονες μέχρι και σήμερα νοσηλευτικές μονάδες στην Ελλάδα. Στις 14 Ιουνίου 1970, το ΛΗΤΩ ανοίγει τις πύλες του, αποκτώντας το όνομά του από τη θεά Λητώ της ελληνικής μυθολογίας, που συμβολίζει την ευγονία και την απόκτηση πολλών και υγιών παιδιών.

Από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του, το ΛΗΤΩ χάραξε την πορεία της ανάπτυξης και της συνεχούς εξέλιξης, θέτοντας τις προδιαγραφές για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος θαλπωρής και μιας οικογενειακής ατμόσφαιρας. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι που κάνουν το ΛΗΤΩ να ξεχωρίζει αλλά και να πρωτοπορεί στον κλάδο της υγείας, έχοντας αναδειχθεί σε κέντρο αναφοράς τόσο για τη γυναίκα όσο και για την ευρύτερη οικογένεια.

Σήμερα, το ΛΗΤΩ εκτείνεται σε χώρους 7.000 τ.μ. και έχει άδεια μεικτής χειρουργικής κλινικής δυναμικότητας 100 κλινών νοσηλείας, διαθέτοντας πληθώρα θεραπευτικών και διαγνωστικών τμημάτων. Είναι στελεχωμένο με 270 άτομα προσωπικό και υποστηρίζεται με περισσότερους από 800 ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων. Παρέχει τις υπηρεσίες του 24 ώρες το 24ωρο, έχοντας πάντοτε ως στόχο τη συνεχή επένδυση στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας, παρακολουθώντας τις εξελίξεις της επιστήμης, της τεχνολογίας και της συνεχούς εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού.

-πάνω από 196.000 τοκετοί

-περισσότερα από 198.000 νεογνά

-περισσότεροι από 600 φυσιολογικοί τοκετοί μετά από καισαρική τομή (VBAC)

-αποκλειστικός μητρικός θηλασμός στο 70% των γυναικών που γέννησαν στο ΛΗΤΩ

-το 62% εργάζεται για περισσότερα από 10 χρόνια

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΚΟΥΜΠΑ ΣΕ ΕΜΑΣ ΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Το 2020 αποτελεί μια πολύ σημαντική χρονιά για το ΛΗΤΩ, αφού γιορτάζει τα 50 χρόνια λειτουργίας του.

Σε αυτά τα 50 χρόνια, το ΛΗΤΩ διατήρησε πιστά το όραμα των ιδρυτών του και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την αξιοπιστία, τον σεβασμό αλλά και το ήθος που επιδείξαμε όλα αυτά τα χρόνια, συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία και διατηρώντας ζωντανές τις ίδιες αρχές μέχρι και σήμερα.

Από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του, σταθεροί άξονες αποτέλεσαν ο άνθρωπος, η συνεχής παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, η διατήρηση του άψογου κλίματος εργασίας και η παρακολούθηση των διεθνών εξελίξεων στον ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, έτσι ώστε το ΛΗΤΩ να αποτελεί κέντρο αναφοράς στον κλάδο της παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα.

Πιστοί στο όραμά μας, παρά τις αντίξοες συνθήκες, βλέπουμε με αισιοδοξία το μέλλον και είμαστε έτοιμοι να διευρύνουμε το σύνολο των υπηρεσιών μας, με στόχο να καλύπτουμε τις ανάγκες όλης της οικογένειας. Η λειτουργία απεικονιστικών και θεραπευτικών τμημάτων, η δημιουργία νέας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, καθώς και η συνεργασία με ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων αποτελούν μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού μας για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών μας.

Η υγεία αποτελεί το πολυτιμότερο αγαθό και εμείς, όλο το ανθρώπινο δυναμικό του ΛΗΤΩ, την υπηρετούμε αδιάκοπα εδώ και μισό αιώνα, με απόλυτο σεβασμό και αξιοπρέπεια απέναντι στον συνάνθρωπό μας. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, προσφέροντας μια μεγάλη αγκαλιά σε όλη την οικογένεια.

Με εκτίμηση,

Λεωνίδας Παπαδόπουλος

Διευθύνων Σύμβουλος ΛΗΤΩ

1966

Μια ομάδα από καταξιωμένους Μαιευτήρες – Γυναικολόγους συλλαμβάνουν το όραμα

της δημιουργίας μιας «Πρότυπης Μαιευτικής – Γυναικολογικής Μονάδας».

Την ομάδα αποτελούσαν οι ιατροί:

Παναγιώτης Αγρανιώτης

Εμμανουήλ Βασσάλος

Θωμάς Βιτάλης

Αθανάσιος Καθαρός

Κωνσταντίνος Λάππας

Επαμεινώνδας Μεγαπάνος

Γεώργιος Νούτσος

Νικόλαος Παπαδάκης

Παναγιώτης Παπαδιόχος

Αριστοτέλης Σταυρόπουλος

Ιωάννης Βασίλας

Χρήστος Βρεττός

Τηλέμαχος Ζωίδης

Νικόλαος Κολιόπουλος

Νικόλαος Λιακάκος

Κωνσταντίνος Παπαπέτρου

1970

Το ΛΗΤΩ ξεκινά τη λειτουργία του, με βασική επιδίωξη και όραμα των ιδρυτών την πρωτοπορία και τη συνεχή βελτίωση και εξέλιξη των παρεχόμενων υπηρεσιών, σε ένα περιβάλλον υψηλών προδιαγραφών.

1986

Οργανώνεται η πρώτη Κλινική Μαστού στον ιδιωτικό τομέα.

Ιδρύεται το πρώτο Κέντρο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης εντός νοσοκομείου, δίνοντας λύση στα προβλήματα πολλών υπογόνιμων ζευγαριών.

1991

Το ΛΗΤΩ μετατρέπεται σε Ανώνυμη Εταιρεία και προχωρά στην επέκταση χώρων στάθμευσης και δημιουργίας νέων γραφείων ιατρών.

1995

Δημιουργείται η θυγατρική εταιρεία «Άλφα LAB», ένα Κέντρο Γενετικής και Γενωμικής, το οποίο παρέχει πρωτοποριακές υπηρεσίες στον χώρο της αξιόπιστης διάγνωσης και της πρόληψης γενετικών νοσημάτων, του προγεννητικού ελέγχου, της μελέτης του καρκίνου, καθώς και της επιστημονικής έρευνας.

1999

Το ΛΗΤΩ γίνεται το πρώτο μαιευτήριο στην Ελλάδα που πραγματοποιεί τοκετό στο νερό, σε ειδικά διαμορφωμένη πισίνα μέσα στην Αίθουσα Τοκετών.

2007

Το ΛΗΤΩ ενσωματώνεται στον μεγαλύτερο Ιδιωτικό Όμιλο στον χώρο της υγείας, τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ, ενώνοντας τις δυνάμεις του με τα Νοσοκομεία ΥΓΕΙΑ και ΜΗΤΕΡΑ.

2010

Στο πλαίσιο των 40 χρόνων λειτουργίας του, το ΛΗΤΩ ανακαινίζεται και επεκτείνει τις υπηρεσίες του, δημιουργώντας αξιόπιστα τμήματα εναλλακτικού τοκετού. Τοκετός στο νερό (ήδη από το 1999), τοκετός σαν στο σπίτι, μαθήματα yoga για εγκύους, ψυχολογική υποστήριξη και τμήμα βελονισμού είναι μόνο μερικά από τα πρωτοποριακά τμήματα και τις υπηρεσίες που εγκαινιάζονται.

Το Άλφα LAB πιστοποιείται κατά ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 15189:2007 από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης.

2011

Η ριζική ανακαίνιση των χώρων της κλινικής ολοκληρώνεται με την ανακαίνιση της Αίθουσας Τοκετών, συμπεριλαμβανομένου και του δωματίου του Τοκετού στο Νερό.

Ξεκινά η προσφορά δωρεάν μαιευτικών υπηρεσιών σε γυναίκες που φροντίζει η «Κιβωτός του Κόσμου», επιβεβαιώνοντας την Εταιρική Κοινωνική του Υπευθυνότητα.

2013

Δημιουργείται νέο χειρουργικό τμήμα ΩΡΛ.

Αυξάνονται οι κλίνες από 6 σε 15 στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των περιστατικών.

Η Αίθουσα Διαλέξεων και Εκδηλώσεων της Κλινικής ονομάζεται «Επαμεινώνδας Μεγαπάνος», προς τιμήν του Επίτιμου Προέδρου, ενός εκ των ιδρυτών, επί σειρά ετών Πρόεδρου Δ.Σ. και εξαίρετου επιστήμονα, Επαμεινώνδα Μεγαπάνου.

2015

Σε επιστημονική διάλεξη με θέμα «Επείγουσα επεμβατική μαιευτική και VBAC» ανακοινώνονται τα εντυπωσιακά στατιστικά, σύμφωνα με τα οποία τρεις στις τέσσερις γυναίκες γέννησαν με φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική τομή στο ΛΗΤΩ.

2016

Τα Κεντρικά Εργαστήρια του ΛΗΤΩ πιστοποιούνται από τον Φορέα Πιστοποίησης TÜV Austria Hellas, με το πρότυπο ISO 9001:2008, που αφορά τα συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας.

2017

«Ενηλικίωση» του 1ου τοκετού στο νερό στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε στο ΛΗΤΩ το 1999.

Το ΛΗΤΩ αλλάζει το λογότυπό του, το οποίο διατηρεί μέχρι και σήμερα.

2018

Πραγματοποιείται έρευνα στο ΛΗΤΩ που αφορά τη δυνατότητα αναγνώρισης σοβαρών προβλημάτων και διάγνωσης συγγενών ανωμαλιών με τον έλεγχο των εμβρύων στις κυήσεις 1ου τριμήνου. Η έρευνα διενεργήθηκε τη δεκαετία 2007-2017 σε περίπου 16.000 γυναίκες και αφορούσε τον πρώιμο έλεγχο των οργάνων του εμβρύου.

Παράλληλα, το ΛΗΤΩ λαμβάνει δύο σημαντικές βραβεύσεις. Η πρώτη δόθηκε από το Κέντρο Υγείας και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) του Υπουργείου Υγείας, για τη συμμετοχή του στον εμβολιασμό κατά της εποχικής γρίπης για τη χρονική περίοδο 2017-2018, στο πλαίσιο των βραβεύσεων «Αντιγριπικός Εμβολιασμός των Εργαζομένων σε Χώρους Παροχής Υπηρεσιών Υγείας», ενώ η δεύτερη αφορούσε την ανάδειξή του στον θεσμό Corporate Superbrands 2018-2019ως κορυφαίας εταιρικής επωνυμίας στην Ελλάδα.

Το ΛΗΤΩ, πιο ισχυρό από ποτέ, εντάσσεται στον μεγαλύτερο ιδιωτικό όμιλο παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα, τον Όμιλο Hellenic Healthcare (HHG).

Υπηρεσία εναλλακτικού τοκετού «τοκετός στο νερό»

Το 1999 πραγματοποιήθηκε στο ΛΗΤΩ ο πρώτος τοκετός στο νερό στην Ελλάδα, σε ειδικά διαμορφωμένη πισίνα στον χώρο της Αίθουσας Τοκετών.
Η διαδικασία των ωδινών αλλά και της γέννησης εξελίσσεται μέσασε νερό ιδανικής θερμοκρασίας 37°C,σε ειδικά διαμορφωμένη πισίνα. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα στην επίτοκο να κινείται ελεύθερα μέσα στο νερό, χωρίς χορήγηση φαρμάκων, αλλά εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα συνθήκες απόλυτης ασφάλειας, τόσο για την ίδια όσο και για το νεογνό. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί στο ΛΗΤΩ περισσότεροι από 200 τοκετοί στο νερό.

Υπηρεσία εναλλακτικού τοκετού «τοκετός σαν στο σπίτι»

Ένας χώρος υψηλής αισθητικής που αποπνέει σπιτική θαλπωρή, προκειμένου να προσφέρει την επιλογή στη γυναίκα του σήμερα να ακολουθήσει το μονοπάτι της φύσης και στον τοκετό της. Σε ένα περιβάλλον που δεν θυμίζει σε τίποτα νοσοκομείο, η γυναίκα έχει τη δυνατότητα να μοιραστεί την εμπειρία του τοκετού με τα αγαπημένα της πρόσωπα, με την ασφάλεια που εγγυάται ένα σύγχρονο μαιευτήριο.

Η φιλοσοφία, το ήθος και οι αρχές μας παραμένουν αναλλοίωτα!

Είμαστε υπερήφανοι που επί 50 χρόνια προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, διατηρώντας όλα τα χαρακτηριστικά που μας διαφοροποιούν: το ανθρώπινο πρόσωπο και την εξατομικευμένη φροντίδα που προσφέρουμε! Οι άνθρωποι που μας εμπιστεύονται αποτελούν τη δύναμή μας για να συνεχίσουμε να αναβαθμίζουμε και να εξελίσσουμε τις προσφερόμενες υπηρεσίες και τα τμήματά μας!

Μητρικός θηλασμός

Στο ΛΗΤΩ προωθείται ο μητρικός θηλασμός από την πρώτη κιόλας ώρα γέννησης του βρέφους και λειτουργία 24ωρηςγραμμής στήριξης. Γνωρίζοντας ότι ο θηλασμός είναι μια σημαντική διαδικασία, οι άρτια καταρτισμένες και έμπειρες μαίες του ΛΗΤΩ στέκονται με αγάπη, υπομονή και επιμονή κοντά στις λεχωίδες, τις οποίες και ενημερώνουν για τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη του μητρικού θηλασμού, διδάσκοντάς τους την τέχνη του θηλασμού.

Μαθήματα προετοιμασίας τοκετού

Οι έμπειρες μαίες του ΛΗΤΩ, κατά τη διάρκεια των μαθημάτων προετοιμασίας τοκετού, αποκτούν σχέσεις εμπιστοσύνης με τους γονείς και καταφέρνουν να μειώσουν το άγχος που τους καταβάλλει, ώστε να απολαύσουν όλη τη διαδικασία της κύησης αλλά και του τοκετού, χωρίς φόβους και ανησυχίες.
To 50% των λεχωίδων πραγματοποιεί θηλασμό 1ης ώρας. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρακτική για την αρχή της ζωής αλλά και για το δέσιμο μητέρας-μωρού.
Το 50% των λεχωίδων εφαρμόζει το Roomingin, δηλαδή την 24ωρη παραμονή του μωρού δίπλα στη μητέρα του. Η εφαρμογή του Rooming-in αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν πετυχημένο θηλασμό.

Μέθοδος «Καγκουρό»

Η μέθοδος «Καγκουρό» εφαρμόζεται στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του ΛΗΤΩ από το 2014. Είναι μια ιδιαίτερα εύκολη στην εφαρμογή μέθοδος, η οποία αποδεδειγμένα βοηθάει στην προαγωγή της υγείας χαμηλού βάρους πρόωρων ή τελειόμηνων νεογνών. Επιτυγχάνει την άμεση επαφή του δέρματος της μητέρας ή και του πατέρα με το δέρμα του νεογνού. Έτσι, η μητέρα ενδυναμώνει τα συναισθήματά της αλλά και την αυτοπεποίθησή της. Το μωρό ηρεμεί, αναπνέει με κανονικό ρυθμό, αυξάνει γρηγορότερα το βάρος του, ενώ, μέσω της σωματικής επαφής, η θερμοκρασία του συ-ντονίζεται με εκείνη της μητέρας. Το νεογνό συνηθίζει την επαφή με το σώμα της μητέρας του, διευκολύνοντας έτσι τον θηλασμό, ενώ, μέσω της αφής και της όσφρησης, λαμβάνει τα κατάλληλα ερεθίσματα που χρειάζεται ο εγκέφαλος. Η μέθοδος ενδείκνυται για νεογνά που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις ασφαλείας, σύμφωνες με διεθνή πρωτόκολλα και οδηγίες, και πάντα μετά την κλινική συνεκτίμηση του υπεύθυνου νεογνολόγου.

Τμήμα παρακολούθησης μαθημάτων Yoga για εγκύους αλλά και Ιατρείο Βελονισμού για εγκύους και νέες μαμάδες. Σε ένα ήρεμο και άνετο περιβάλλον υποστήριξης για τις εγκύους, προσφέρουμε μέσω ολιγομελών τμημάτων την προσωπική προσοχή και φροντίδα κάθε γυναίκας και κα-ταφέρνουμε να την καθοδηγήσουμε με στοργή στην εξερεύνηση του μυαλού, του σώματος και του πνεύματος, κατά τη διάρκεια μιας από τις ομορφότερες περιόδους της ζωής της. Απώτερος σκοπός του Ιατρείου Βελονισμού είναι να βοηθήσει τη μέλλουσα μητέρα να αντιμετωπίσει με τη θεραπευτική μέθοδο του βελονισμού επώδυνες καταστάσεις που δημιουργούνται ή επιτείνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών υγείας

Με τη συμπλήρωση μισού αιώνα στον χώρο της ιδιωτικής παροχής υπηρεσιών υγείας, δέσμευσή μας για το μέλλον είναι να παραμείνουμε στην κορυφή, υπηρετώντας με σεβασμό και προσήλωση στο όραμα των ιδρυτών, παρέχοντας ένα ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών υγείας, από τη Μαιευτική – Γυναικολογία έως τη Γενική Χειρουργική, την Ουρολογία και την Ωτορινολαρυγγολογία.

Λαπαροσκοπική Χειρουργική

Το ΛΗΤΩ συγκαταλέγεται μεταξύ των καλύτερων λαπαροσκοπικών κέντρων της χώρας, καθώς διαθέτει 4 χειρουργικές αίθουσες και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, ενώ παράλληλα προσφέρει στους ιατρούς συνεχή εκπαίδευση με τη συστηματική διοργάνωση λαπαροσκοπικών σεμιναρίων.

ΚΈΝΤΡΟ ΜΑΣΤΟΎ

Το Κέντρο Μαστού λειτουργεί από το 1986, έχοντας παρουσιάσει μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία στον χώρο της πρόληψης και της θεραπείας του καρκίνου του μαστού.
Εξοπλισμένο με τον Ψηφιακό Μαστογράφο GE SENOGRAPHEESSENTIAL, με ψηφιακό στερεοτακτικό σύστημα βιοψίας και μηχάνημα Υπερήχων GE LOGIQS8 με XDclear, με δυνατότητα τετρασδιάστατης απεικόνισης του μαστού (real time 4D) και τεχνική ελαστογραφίας.

ΆλφαLab

ΚΈΝΤΡΟ ΓΕΝΕΤΙΚΉΣ ΚΑΙ ΓΕΝΩΜΙΚΉΣ

Το ΆλφαLab Κέντρο Μοριακής Βιολογίας και Κυτταρογενετικής ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1995, παρέχοντας πρωτοποριακές υπηρεσίες στον χώρο της αξιόπιστης διάγνωσης και της πρόληψης γενετικών νοσημάτων, του προγεννητικού ελέγχου, της μελέτης του καρκίνου, καθώς και της επιστημονικής έρευνας. Πρωταρχικός στόχος του εργαστηρίου από την ίδρυσή του έως σήμερα είναι η συνεχής ανάπτυξη νέων μεθοδολογιών και πρωτοκόλλων και η εφαρμογή σύγχρονων διαδικασιών, ώστε να εξασφαλίζονται η απρόσκοπτη αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των ήδη παρεχόμενων υπηρεσιών, προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη διαγνωστική ακρίβεια.


Επικοινωνία

210-6902000

info@leto.gr

Ιατροί

Αναζήτηση Ιατρών

Ημερολόγιο
Εγκυμοσύνης

Δείτε τι συμβαίνει στο σώμα και στο μωρό σας σε κάθε στιγμή της εγκυμοσύνης.

Υπολογιστής
Κύησης

Υπολογίστε της ημέρες της κύησής σας & των γόνιμων ημερών.

Αναζήτηση
Ιατρού

Αναζητήστε με όνομα ή ειδικότητα.

ΛΗΤΩ Γενική, Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική Α.Ε.
ΟΜΙΛΟΣ HHG
HHG
HYGEIA Hospital
METROPOLITAN HOSPITAL
ΜΗΤΕΡΑ
METROPOLITAN GENERAL
ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο
Creta InterClinic – Ιδιωτική Κλινική | Διαγνωστικό Κέντρο
AlfaLab | Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής
Y-Logimed Α.Ε.
Business Care
Healthspot
Digital Clinic
HEAL
IVF
Apollonion
Aretaeio
HomeCare
ΠLATON ΔΙΑGNOSIS
City Hospital