Υπερηχογραφικός Έλεγχος Ισχίων

Για την περαιτέρω διασφάλιση της καλής υγείας του νεογέννητου παιδιού σας, στο ΛΗΤΩ πραγματοποιείται υπερηχογραφικός έλεγχος ισχίων, για την έγκαιρη διάγνωση της πάθησης.

  • Η άρθρωση του ισχίου παρουσιάζει πολλές φορές, μετά τη γέννηση, μια πάθηση που οφέιλεται σε άγνωστες αιτίες κατά την ενδομήτρια ζωή.
  • Πολλές φορές, η πάθηση αυτή παραμένει σιωπηλή, διότι δεν είναι εύκολη η διάγνωση στην κλινική εξέταση του νεογνού.
  • Η υπερηχογραφική εξέταση του νεογνικού ισχίου ανιχνεύει τις περιπτώσεις πρώιμα και η θεραπεία, με απλά μέσα, θεωρείται πλήρης.

ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΙΣΧΙΩΝ

  • Πιο συγκεκριμένα, η πάθηση ονομάζεται αναπτυξιακή δυσπλασία του ισχίου και η διάγνωση της είναι σκόπιμο να γίνεται αμέσως μετά τη γέννηση, προκειμένου να αρχίσει άμεσα η θεραπεία που είναι πάρα πολύ απλή (πάνες ή ειδικοί κηδεμόνες συγκρατούν τα ισχία σε επαγωγή) και έχει άριστα αποτελέσματα. Αντίθετα, αν η διάγνωση καθυστερήσει πέραν των 4-6 μηνών της ζωής του νεογνού, οι πιθανότητες για πλήρη αποκατάσταση μειώνονται και είναι δυνατόν, σε ορισμένες περιπτώσεις, να χρειαστεί χειρουργική αντιμετώπιση. Η κλινική εξέταση στην οποία στηριζόταν η πρώιμη διάγνωση αποδείχτηκε σχετικά ανεπαρκής. Επίσης, έχει αποδειχτεί ότι το παραδοσιακό «φάσκιωμα» που χρησιμοποιούσαν ευρέως ορισμένοι γονείς (όπως και στη χώρα μας) είχε καταστροφικές συνέπειες στην έκβαση της πάθησης και η κατάργησή του δημιούργησε καλύτερες συνθήκες για τη θεραπεία της.
  • Η χρήση του υπερηχογραφήματος, εδώ και 20 χρόνια περίπου, βοήθησε θεαματικά στην άμεση έναρξη της απαιτούμενης θεραπείας.

Επικοινωνία

210-6902000

info@leto.gr

Ιατροί

Αναζήτηση Ιατρών

Ημερολόγιο
Εγκυμοσύνης

Δείτε τι συμβαίνει στο σώμα και στο μωρό σας σε κάθε στιγμή της εγκυμοσύνης.

Υπολογιστής
Κύησης

Υπολογίστε της ημέρες της κύησής σας & των γόνιμων ημερών.

Αναζήτηση
Ιατρού

Αναζητήστε με όνομα ή ειδικότητα.

ΛΗΤΩ Γενική, Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική Α.Ε.
ΟΜΙΛΟΣ HHG
HHG
HYGEIA Hospital
METROPOLITAN HOSPITAL
ΜΗΤΕΡΑ
METROPOLITAN GENERAL
ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο
Creta InterClinic – Ιδιωτική Κλινική | Διαγνωστικό Κέντρο
AlfaLab | Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής
Y-Logimed Α.Ε.
Business Care
Healthspot
Digital Clinic
HEAL
IVF
Apollonion
Aretaeio
HomeCare
ΠLATON ΔΙΑGNOSIS
City Hospital