img617

Ανόρθωση - Μειωτική - Αυξητική Μαστών

Αρκετές γυναίκες αντιμετωπίζουν προβλήματα με την εικόνα τους, είτε λόγω σωματότυπου είτε γιατί απλά ο χρόνος περνά και αφήνει τα σημάδια του. Η πλαστική στήθους μπορεί να δώσει τις λύσεις με αποτελέσματα υψηλής αισθητικής και να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής.

Λέγοντας πλαστική στήθους αναφερόμαστε σε τρεις χειρουργικές επεμβάσεις:

Αύξηση στήθους

Γίνεται όταν έχουμε μικρό στήθος ή όταν έχει ατροφήσει, "αδειάσει" ο μαστός. Συνήθως μετά τους θηλασμούς. Μπορούμε τότε να βελτιώσουμε το σχήμα και να μεγαλώσουμε το μέγεθος του στήθους χρησιμοποιώντας ειδικά υλικά και συγκεκριμένα

 • ενθέματα σιλικόνης (είναι και τα συνηθέστερα), που το περίβλημά τους και το εσωτερικό τους αποτελείται από σιλικόνη, ή
 • ενθέματα με φυσιολογικό ορό, που το περίβλημά τους αποτελείται από ελαστικοποιημένη σιλικόνη και το εσωτερικό τους από φυσιολογικό ορό.

Μείωση του στήθους

Γίνεται αφαιρώντας τμήμα του λίπους και του μαζικού αδένα του μαστού, όταν το στήθος είναι πολύ μεγάλο και δημιουργεί επιπρόσθετο βάρος στη γυναίκα. Ταυτόχρονα γίνεται ανόρθωση των μαστών. Αυτή η επέμβαση δεν έχει μόνο αισθητικό όφελος για την γυναίκα, αλλά και λειτουργικό, αφού το βάρος του στήθους συνήθως κουράζει την σπονδυλική της στήλη και γίνεται εμπόδιο στις  καθημερινές της δραστηριότητες. Επίσης, σε γυναίκες με πολύ μεγάλους μαστούς μπορεί να υπάρξουν δυσκολίες στην ψηλάφηση κάποιου όγκου ή μάζας κάνοντας έτσι τη διάγνωση του καρκίνου πιο δύσκολη.

Ανόρθωση του στήθους

Πραγματοποιείται όταν ο μαστός έχει πτώση, γεγονός που κρίνεται από την πτώση της θηλής σε σχέση με την υπομάστιο πτυχή. Είναι παρόμοια επέμβαση με τη μείωση του στήθους μόνο που αφαιρείται μόνο δέρμα και όχι το εσωτερικό του μαστού, ώστε να σφίξει ο μαστός και να διαμορφωθεί σε μία καλύτερη θέση.

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για την επέμβαση αυτή;

Μετά την ολοκλήρωση της ανάπτυξης του σώματος και αναλόγως των επιμέρους προβλημάτων και αναγκών που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, μπορούμε να σχεδιάσουμε την κατάλληλη επέμβαση σε εξατομικευμένη βάση.

Τι πρέπει να ξέρω πριν αποφασίσω για τις πρώτες μετεγχειρητικές μέρες;

Όλες οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται σε οργανωμένη χειρουργική κλινική μετά από κλασικό προεγχειρητικό έλεγχο με γενική αναισθησία.

Αύξηση του στήθους

Η νοσηλεία διαρκεί μία ημέρα. Μπορεί να αισθανθείτε μετεγχειρητικά ήπιο πόνο η τσιμπήματα τις πρώτες 24-48 ώρες.

 • Μετά την επέμβαση χρειάζεται προστασία από έντονες μυϊκές ασκήσεις για ένα διάστημα 10-15 ημερών και οπωσδήποτε χρήση στηθόδεσμου, για να σταθεροποιηθούν τα ενθέματα στην θέση που έχουν τοποθετηθεί. Μετά τη δεύτερη εβδομάδα επανέρχεστε στις κανονικές σας δραστηριότητες.
 • Τα σημάδια–ουλές που αφήνει αυτή επέμβαση μοιάζουν μετά την επούλωση νε νεκρές γραμμές οι οποίες θα βρίσκονται στην πτυχή του μαστού και θα είναι ελάχιστα ορατές
 • Πλεονεκτήματα: Με τα ενθέματα νέας τεχνολογίας η πιθανότητα δημιουργίας κάψας είναι πολύ μικρή. Το αποτέλεσμα είναι πιο φυσικό και το στήθος σταθερό. Δεν δημιουργούνται πτυχές στο πάνω μέρος του στήθους. Ο μαστός διατηρεί το σχήμα του για πολλά χρόνια

Μείωση του στήθους

 • Η επέμβαση για μια γυναίκα με μεγάλο στήθος διαρκεί 3-3,30 ώρες. Η νοσηλεία διαρκεί μία ημέρα. Τα ράμματα αφαιρούνται σε 12 ημέρες.
 • Τα σημάδια που αφήνει είναι εμφανή, καθώς εντοπίζονται γύρω απ την θηλή  και στο κάτω ημισφαίριο του στήθους. Δημιουργούν περίπου το σχήμα ενός ανεστραμμένου Τ. που απαλύνονται σε βάθος χρόνου.
 • Πλεονεκτήματα: Το πάνω μέρος του στήθους φαίνεται πιο στητό. Το αποτέλεσμα της επέμβασης είναι μόνιμο, με την προϋπόθεση ότι στο μέλλον δεν θα υπάρξουν μεγάλες αυξομειώσεις βάρους. Πονάει ελάχιστα. Η ασθενής επιστρέφει γρήγορα στην εργασία της.

Ανόρθωση στήθους

 • Η επέμβαση ανόρθωσης δεν ξεπερνά τις 2 ώρες. Η νοσηλεία διαρκεί μία ημέρα. Τα ράμματα αφαιρούνται μετά από 12 μέρες.
 • Αφαιρείται δέρμα, ανορθώνεται η θηλή και δεν γίνεται καμία μείωση στο μαζικό αδένα. Με αυτή την επέμβαση γίνεται μόνο μία κάθετη τομή από τη θηλή προς τη υπομάστιο και μία σχεδόν αόρατη τομή γύρω από τη θηλή.
 • Μπορείτε να επιστρέψετε στη δουλειά σε μία εβδομάδα.
 • Πλεονεκτήματα: μικρές τομές. Γρήγορη επούλωση. Ελάχιστος πόνος. Το αποτέλεσμα διαρκεί εφόσον το σωματικό βάρος δεν αλλάξει ριζικά.

Τι προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσουν στο μέλλον (θηλασμός, καρκίνος μαστού, προβλήματα στη μαστογραφία);

Δεν υπάρχουν προβλήματα μετά από επεμβάσεις στο στήθος. Συνιστάται να γίνει μία τουλάχιστον μαστογραφία ή υπέρηχος μαστών προεγχειρητικά ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέτρο σύγκρισης εφόσον η γυναίκα δεν έχει υποβληθεί σε παρόμοια εξέταση πριν. Αν και  ο θηλασμός συνήθως δεν καταργείται από πλαστική στο στήθος. Συνήθως ενημερώνουμε ότι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ο ίδιο αφορά και την πιθανή διαφοροποίηση της αισθητικότητας των θηλών. Τέλος, φυσικά και μπορούν να υποβληθούν σε μαστογραφία γυναίκες με ενθέματα, είναι σημαντικό όμως να έχουν ενημερώσει πρώτα το γιατρό τους.

tuv9001 tuv15224 covid-check
Kivotos tou KosmouFollow us on FacebookΑλφα-lab

ΛΗΤΩ ΓΕΝΙΚΗ, ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Α.Ε., Μουσών 7 - 13 Αθήνα, Τ: 210 690 2000
© Copyright 2007-2011 ΛΗΤΩ. All Rights Reserved