Χρήσιμες Πληροφορίες

Υπερηχογραφικός Έλεγχος Ισχίων

Για την περαιτέρω διασφάλιση της καλής υγείας του νεογέννητου παιδιού σας, στο Μαιευτήριο «Λητώ» πραγματοποιείται Υπερηχογραφικός Έλεγχος Ισχίων στα νεογνά, για την έγκαιρη διάγνωση της πάθησης.

  • Η άρθρωση του ισχίου παρουσιάζει πολλές φορές, μετά τη γέννηση, μια πάθηση που οφέιλεται σε άγνωστες αιτίες κατά την ενδομήτρια ζωή.
  • Πολλές φορές, η πάθηση αυτή παραμένει σιωπηλή, διότι δεν είναι εύκολη η διάγνωση στην κλινική εξέταση του νεογνού.
  • Η υπερηχογραφική εξέταση του νεογνιού ισχίου ανιχνεύει τις περιπτώσεις πρώιμα και η θεραπεία, με απλά μέσα, θεωρείται πλήρης.

ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΙΣΧΙΩΝ

  • Πιο συγκεκριμένα, η πάθηση ονομάζεται αναπτυξιακή δυσπλασία του ισχίου και η διάγνωση της είναι σκόπιμο να γίνεται αμέσως μετά τη γέννηση, προκειμένου να αρχίσει άμεσα η θεραπεία που είναι πάρα πολύ απλή (πάνες ή ειδικοί κηδεμόνες συγκρατούν τα ισχία σε επαγωγή) και έχει άριστα αποτελέσματα. Αντίθετα, αν η διάγνωση καθυστερήσει πέραν των 4-6 μηνών της ζωής του νεογνού, οι πιθανότητες για πλήρη αποκατάσταση μειώνονται και είναι δυνατόν, σε ορισμένες περιπτώσεις, να χρειαστεί χειρουργική αντιμετώπιση. Η κλινική εξέταση στην οποία στηριζόταν η πρώιμη διάγνωση αποδείχτηκε σχετικά ανεπαρκής. Επίσης, έχει αποδειχτεί ότι το παραδοσιακό «φάσκιωμα» που χρησιμοποιούσαν ευρέως ορισμένοι γονείς (όπως και στη χώρα μας) είχε καταστροφικές συνέπειες στην έκβαση της πάθησης και η κατάργηση του δημιούργησε καλύτερες συνθήκες για τη θεραπεία της.
  • Η χρήση του υπερηχογραφήματος, εδώ και 20 χρόνια περίπου, βοήθησε θεαματικά στην άμεση έναρξη της απαιτούμενης θεραπείας.
Kivotos tou KosmouFollow us on FacebookΑλφα-lab

ΛΗΤΩ ΓΕΝΙΚΗ, ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Α.Ε., Μουσών 7 - 13 Αθήνα, Τ: 210 690 2000
© Copyright 2007-2011 ΛΗΤΩ. All Rights Reserved