Κοινωνική Προσφορά

Το Μαιευτήριο Λητώ πιστεύει ακράδαντα στον άνθρωπο και τις αξίες που διέπουν την καθημερινή μας ζωή. Πώς θα μπορούσε διαφορετικά, άλλωστε, αφού στους χώρους του γεννιέται καθημερινά ζωή.

Το ΛΗΤΩ δεν δίστασε ποτέ να βρεθεί κοντά στον άνθρωπο, στις δύσκολες και τραγικές στιγμές του.

Οι άνθρωποι του ΛΗΤΩ βρέθηκαν στο ακριτικό Καστελλόριζο για να πραγματοποιήσουν δωρεάν ιατρικό προληπτικό έλεγχο των κατοίκων του νησιού. Η ιατρική ομάδα του ΛΗΤΩ αποτελείτο από τον Μαιευτήρα - Γυναικολόγο, Λεωνίδα Παπαδόπουλο, την Παιδίατρο, Γεωργία Ιωάννου, τον Παθολόγο - Καρδιολόγο, Δημήτρη Κοτσιώνη, την Προϊσταμένη Μαία, Βάσω Παπαδημητρίου και παραϊατρικό προσωπικό.

Στους σεισμόπληκτους του 2000, το ΛΗΤΩ πρόσφερε δωρεάν τους τοκετούς και τις νοσηλείες, τις παιδιατρικές εξετάσεις όλων των παιδιών των σεισμοπλήκτων, καθώς και την παρασκευή, συσκευασία και διάθεση ικανού αριθμού μερίδων φαγητού.

Σημαντική ήταν η συμπαράσταση του Μαιευτηρίου ΛΗΤΩ στις οδύνες του πολύπαθου γιουγκοσλαβικού λαού, συμμετέχοντας στην αποστολή βοήθειας του Δήμου Αθηναίων, με νοσοκομειακό εξοπλισμό.

Στους πυρόπληκτους του νομού Ηλείας το ΛΗΤΩ διέθεσε ιατρούς και νοσηλευτές που βρίσκονταν κοντά στους κατοίκους της περιοχής και προσέφερε για όσο διάστημα χρειαζόταν ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Στο χώρο της Παραλαβής Ασθενών του Μαιευτηρίου ΛΗΤΩ, φιλοξενείτε κυτίο συλλογής χρημάτων, βοηθώντας το "ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ", στο έργο του για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών, εξασφαλίζοντας τα απαραίτητα για τη σωματική, ψυχική και πνευματική ισορροπία τους.

Το κοινωνικό έργο του ΛΗΤΩ επεκτείνεται στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του γυναικείου πληθυσμού για την αξία της πρόληψης του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας πραγματοποιεί δωρεάν ΠΑΠ-ΤΕΣΤ και μαστογραφίες ενώ παράλληλα δεν σταματά να συμβάλει στην Τράπεζα αίματος με την δημιουργία της εθελοντικής Αιμοδοσίας του προσωπικού του.

Το ΛΗΤΩ αποδεικνύει έμπρακτα και καθημερινά την συμπαράσταση του στις επίτοκες πολύτεκνες οικογένειες προσφέροντας τους εκπτώσεις.

Το ΛΗΤΩ για άλλη μία φορά, στέκεται δίπλα στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη, προσφέροντας δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες, συμβάλλοντας έτσι στο εντυπωσιακό και καινοτόμο έργο της ΜΚΟ "Κιβωτός του Κόσμου". Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, που ιδρύθηκε το 1998, από έναν εικοσιεξάχρονο τότε, ιερέα, τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου. Στόχος του ήταν και παραμένει η μέριμνα παιδιών που ζουν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης, χωρίς ιατρική φροντίδα, χωρίς μέλλον, τα περισσότερα των οποίων προέρχονται από μονογονεϊκές οικογένειες, ενώ πολλά είναι ορφανά.

Το ΛΗΤΩ, για τον μήνα Οκτώβριο, ο οποίος έχει θεσπιστεί ως μήνας πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού, προσέφερε τη δυνατότητα δωρεάν ψηλάφησης και ψηφιακής μαστογραφίας σε προνομιακή τιμή. Παράλληλα προσέφερε τις ίδιες παροχές και στο Δήμο Ψυχικού, υποστηρίζοντας έτσι την έγκαιρη διάγνωση, η οποία μπορεί πραγματικά να σώσει ζωές.

Για τους εργαζόμενους της MIG αλλά και για τις λεχωΐδες, το Μαιευτήριο ΛΗΤΩ, έδωσε την ευκαιρία σε όσους επισκεφθούν το τμήμα Laser - Αποτρίχωσης να επωφεληθούν εκπτώσεων, επιδεικνύοντας την κάρτα MIG και σχετική επιστολή που τους εστάλη, αντίστοιχα.

 

Kivotos tou KosmouFollow us on FacebookΑλφα-lab

ΛΗΤΩ ΓΕΝΙΚΗ, ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Α.Ε., Μουσών 7 - 13 Αθήνα, Τ: 210 690 2000
© Copyright 2007-2011 ΛΗΤΩ. All Rights Reserved