img559

Ιστορικό

1966

Μια ομάδα από καταξιωμένους μαιευτήρες γυναικολόγους συλλαμβάνουν το όραμα της δημιουργίας μιας «Πρότυπης Μαιευτικής & Γυναικολογικής Μονάδας». Την ομάδα αποτελούσαν οι ιατροί κ.κ. Παναγιώτης Αγρανιώτης, Εμμανουήλ Βασσάλος, Θωμάς Βιτάλης, Αθανάσιος Καθαρός, Κωνσταντίνος Λάππας, Επαμεινώνδας Μεγαπάνος, Γεώργιος Νούτσος, Νικόλαος Παπαδάκης, Παναγιώτης Παπαδιόχος, Αριστοτέλης Σταυρόπουλος, Ιωάννης Βασίλας, Χρήστος Βρεττός, Τηλέμαχος Ζωίδης, Νικόλαος Κολιόπουλος, Νικόλαος Λιακάκος και Κωνσταντίνος Παπαπέτρου.

1970

Στις 14 Ιουνίου, το μαιευτήριο ΛΗΤΩ ξεκινάει την επιτυχημένη πορεία του. Το όνομά του εμπνευσμένο από την ελληνική μυθολογία και τη Λητώ, μητέρα της Άρτεμις και του Απόλλωνα, συμβολίζει την ευγονία και την απόκτηση πολλών και υγιών παιδιών. Βασική επιδίωξη και όραμα των ιδρυτών του μαιευτηρίου είναι η πρωτοπορία και η συνεχής βελτίωση - εξέλιξη των παρεχόμενων υπηρεσιών, σε ένα άρτιο περιβάλλον υψηλών προδιαγραφών.

1986

Στους χώρους του ΛΗΤΩ οργανώνεται η πρώτη κλινική μαστού στον ιδιωτικό τομέα.

1991

Το Λητώ παραμένοντας σταθερό στις αρχές του, συνεχίζει την ανοδική του πορεία στο χώρο της υγείας και το νομικό του πρόσωπο μετατρέπεται σε Ανώνυμη Εταιρεία. Λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις για διεύρυνση των προσφερόμενων υπηρεσιών, με την εξαγορά παράπλευρων οικοπέδων που θα εξυπηρετήσουν στη δημιουργία χώρου στάθμευσης, καθώς και τη λειτουργία γραφείων ιατρών και υποειδικοτήτων.

1995

Το ΛΗΤΩ δημιουργεί τη θυγατρική εταιρεία “Αλφα lab”. Πρόκειται για ένα Κέντρο Μοριακής Bιολογίας και Κυτταρογενετικής, το οποίο με τη συμβολή ειδικών και κορυφαίων επιστημόνων, παρέχει όλες τις υπηρεσίες γενετικής και προγεννητικού ελέγχου, καθώς και εξετάσεις και εφαρμογές της μοριακής βιολογίας με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο.

1999

Το ΛΗΤΩ γίνεται το πρώτο μαιευτήριο στην Ελλάδα που πραγματοποιεί τοκετό στο νερό, σε ειδικά διαμορφωμένη πισίνα μέσα στην Αίθουσα Τοκετών. 

2004

Χρονιά κατά την οποία ολοκληρώνεται το κτίριο της διοίκησης του μαιευτηρίου ΛΗΤΩ. Σ’αυτό στεγάζεται και ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος συνεδριάσεων στον οποίο πραγματοποιούνται επιστημονικές εκδηλώσεις για ιατρούς, σεμινάρια εκπαίδευσης προσωπικού, κοινωνικές εκδηλώσεις της κλινικής, αλλά και φιλοξενούνται σημαντικές επιστημονικές εκδηλώσεις ιατρικού ενδιαφέροντος που διοργανώνονται από τρίτους.

2007

Το μαιευτήριο ΛΗΤΩ, με πορεία συνεχούς ανέλιξης, καταφέρνει να ενσωματωθεί στο μεγαλύτερο Ιδιωτικό Όμιλο στο χώρο της υγείας, αυτόν του «ΥΓΕΙΑ». Στον ίδιο όμιλο συμπεριλαμβάνονται ήδη και ενώνουν τις δυνάμεις τους, τα νοσοκομεία «ΥΓΕΙΑ», «ΜΗΤΕΡΑ», καθώς και το «Παίδων ΜΗΤΕΡΑ», αλλά και πλήθος άλλων εταιρειών, όπως προμηθευτική κ.ά.

2010

Συμπληρώνονται 40 χρόνια ΛΗΤΩ: Όραμα, Αφοσίωση, Μέλλον. To μαιευτήριο ανακαινίζεται, αναβαθμίζεται και πρωτοπορεί συνεχώς, καθώς επεκτείνει τις υπηρεσίες του, δημιουργώντας αξιόπιστα τμήματα εναλλακτικού τοκετού. Έτσι, όσες γυναίκες το επιθυμούν μπορούν να βιώσουν τη μοναδική εμπειρία της κύησης και του τοκετού, όσο το δυνατόν πιο κοντά και εναρμονισμένα με τους ρυθμούς της μητέρας φύσης. Τοκετός στο νερό (ήδη από το 1999), τοκετός σαν στο σπίτι, μαθήματα yoga, ψυχολογική υποστήριξη και τμήμα βελονισμού, είναι μόλις μερικά από τα πρωτοποριακά τμήματα και υπηρεσίες που εγκαινιάζονται.
Την ίδια χρονιά, το ΆλφαLab πιστοποιείται κατά ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 15189:2007 από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης.

2011

Η ριζική ανακαίνιση των χώρων της κλινικής ολοκληρώνεται με την ανακαίνιση της Αίθουσας Τοκετών, συμπεριλαμβανομένου και του δωματίου του Τοκετού στο Νερό.

2012

Το ΛΗΤΩ προχωράει σε συνεργασία με τον ασφαλιστικό φορέα του ΕΟΠΥΥ και από τον Απρίλιο εξυπηρετεί περιστατικά ασφαλισμένων του εν λόγω ταμείου.

2013

Ένα νέο χειρουργικό τμήμα δημιουργείται: ΩΡΛ. Ταυτόχρονα, αυξάνονται και οι κλίνες στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των περιστατικών.
Επιπλέον, η Αίθουσα Διαλέξεων και Εκδηλώσεων της Κλινικής, ονομάζεται "Επαμεινώνδας Μεγαπάνος", προς τιμήν του Επίτιμου Προέδρου, ενός εκ των ιδρυτών, επί σειρά ετών Πρόεδρου Δ.Σ. και εξαίρετου επιστήμονα, κ. Επαμεινώνδα Μεγαπάνου.

2014

Στο Χειρουργείο του ΛΗΤΩ, πραγματοποιειταί με απόλυτη επιτυχία λαπαροσκοπική επέμβαση και λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή σε νεαρή γυναίκα που διένυε τον 6ο μήνα εγκυμοσύνης, η οποία παρουσίασε οξεία χολοκυστίτιδα, λόγω απόφραξης του κυστικού πόρου από λίθο.
Περαιτέρω, το ΛΗΤΩ, προσφέρει από το 2014 και κάθε μήνα δωρεάν διάγνωση σε Pap-tests γυναικών που εξυπηρετούνται στα πολυϊατρεία των "Γιατρών του Κόσμου", στηρίζοντας με τον τρόπο αυτό έμπρακτα, την προσπάθειά τους για δωρεάν παροχή πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης.

2015

Στα πλαίσια επιστημονικής διάλεξης, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Διαλέξεων "Επαμεινώνδας Μεγαπάνος" της Κλινικής, με θέμα "Επείγουσα επεμβατική μαιευτική και VBAC", ανακοινώθηκαν τα εντυπωσιακά στατιστικά, τόσο για τα ελληνικά, όσο και για τα διεθνή δεδομένα, σύμφωνα με τα οποία, στο ΛΗΤΩ το 2015, τρεις στις τέσσερις γυναίκες γέννησαν με φυσιολογικό τοκετό, μετά από καισαρική τομή.

2016

Τα Κεντρικά Εργαστήρια του ΛΗΤΩ, πιστοποιήθηκαν από τον Φορέα Πιστοποίησης TUV Austria Hellas, με το πρότυπο ISO 9001:2008, που αφορά στα συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας.

2017

Με αφορμή την «ενηλικίωση» του 1ου τοκετού στο νερό στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε στο ΛΗΤΩ το 1999, διοργανώθηκε διήμερη εκδήλωση με ενημερωτικές ομιλίες. Αξίζει χαρακτηριστικά να αναφερθεί ότι στο ΛΗΤΩ έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 200 τοκετοί στο νερό. Παράλληλα, με τη συμπλήρωση 48 χρόνων παροχής υπηρεσιών υγείας, στην ελληνίδα και στην ελληνική οικογένεια, το ΛΗΤΩ κρατάει ζωντανή τη συνεχή ανανέωση και βελτίωση των υπηρεσιών του και αυτό επισφραγίστηκε με το νέο λογότυπο, εναρμονισμένο με τις μοντέρνες ανάγκες της εποχής.

2018

Το ΛΗΤΩ βραβεύτηκε από το Κέντρο Υγείας και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) του Υπουργείου Υγείας, για τη συμμετοχή του στον εμβλιασμό κατά της εποχικής γρίπης για τη χρονική περίοδο 2017-2018, στο πλαίσιο των βραβεύσεων "Αντιγριπικός Εμβολιασμός των Εργαζομένων σε Χώρους Παροχής Υπηρεσιών Υγείας".

Το ΛΗΤΩ βραβεύτηκε για την ανάδειξή του στο θεσμό Corporate Superbrands 2018-2019 ως κορυφαία ετιαρική επωνυμία στην Ελλάδα.

2019

Ολοκληρώθηκε η υπογραφή της νέας στρατηγικής συμφωνίας του Ομίλου Hellenic Healthcare με την Εθνική Ασφαλιστική για την κάλυψη των ασφαλισμένων της στα θεραπευτήρια του Ομίλου.

 

tuv9001 tuv15224 covid-check
Kivotos tou KosmouFollow us on FacebookΑλφα-lab

ΛΗΤΩ ΓΕΝΙΚΗ, ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Α.Ε., Μουσών 7 - 13 Αθήνα, Τ: 210 690 2000
© Copyright 2007-2011 ΛΗΤΩ. All Rights Reserved