img1824

Λειτουργική Ρινοπλαστική

Τι είναι η ρινοπλαστική;
Η ρινοπλαστική είναι η χειρουργική επέμβαση με την οποία τροποποιούμε το σχήμα της μύτης με σκοπό να της προσδώσουμε μία πιο καλαίσθητη μορφή. Είναι απαραίτητο η όποια παρέμβασή μας να στοχεύει στη φυσικότητα του τελικού αποτελέσματος έτσι ώστε αυτό να εναρμονίζεται πλήρως με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα αισθητικά προβλήματα που διορθώνουμε με τη ρινοπλαστική;
Η σύγχρονη ρινοπλαστική μπορεί να δώσει τη λύση σε μία σειρά αισθητικών προβλημάτων της μύτης. Τα πιο συνηθισμένα από αυτά συνοψίζονται παρακάτω:

  • Ύβος, η γνωστή μας καμπούρα
  • Χοντρή κορυφή της μύτης
  • Πτωτική κορυφή
  • Υπερπροβάλλουσα κορυφή
  • Στραβή μύτη
  • Φαρδιά μύτη
  • Συνολικά μεγάλη μύτη

Τι είναι η λειτουργική ρινοπλαστική;
Σε πολλές περιπτώσεις, οι ασθενείς μας, ταυτόχρονα με το αισθητικό πρόβλημα της μύτης τους, επιθυμούν να αποκαταστήσουν και την ποιότητα της ρινικής αναπνοής τους. Κάτι τέτοιο μπορεί να πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα, στον ίδιο χειρουργικό χρόνο με την επέμβαση της λειτουργικής ρινοπλαστικής. Συνήθη λειτουργικά προβλήματα της μύτης που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε κατά τη διάρκεια του χειρουργείου είναι:

  • Το στραβό ρινικό διάφραγμα
  • Η υπερτροφία των κάτω ρινικών κογχών
  • Οι ρινικοί πολύποδες

Τι είναι η επανορθωτική ρινοπλαστική;
Με τη χειρουργική επέμβαση της επανορθωτικής ρινοπλαστικής διορθώνουμε τα προβλήματα, είτε αισθητικά είτε λειτουργικά, τα οποία προέκυψαν ως αποτέλεσμα μίας προηγηθείσας μη επιτυχημένης επέμβασης. 

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να χειρουργηθεί κάποιος;
Οι γυναίκες μπορούν να υποβληθούν στην επέμβαση της ρινοπλαστικής από την ηλικία των 16 ετών και μετά ενώ οι άντρες από την ηλικία των 18 ετών. Ο λόγος είναι ότι σε αυτό το χρονικό σημείο έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του σκελετού της μύτης. Ανώτατο ηλικιακό όριο δεν υπάρχει.

Ποιος είναι ο κατάλληλος χειρουργός για να αναλάβει την επέμβασή σας;
Η λειτουργική ρινοπλαστική είναι μία λεπτή και απαιτητική επέμβαση. Στοχεύει στη ταυτόχρονη αποκατάσταση της αισθητικής και της λειτουργίας της μύτης και ο χειρουργός που θα την αναλάβει θα πρέπει να διαθέτει εξειδικευμένη εκπαίδευση και εμπειρία πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Σας συστήνουμε να διαβάσετε προσεκτικά το βιογραφικό του γιατρούς σας, να τον επισκεφτείτε ώστε να έχετε άμεση επαφή μαζί του και να δείτε φωτογραφίες ρινοπλαστικής από προηγούμενα περιστατικά του. Με τον τρόπο αυτό θα κατανοήσετε αν η φιλοσοφία του και η συνολική του προσέγγιση ταιριάζει με τη δική σας.

Ποια είναι η διαδικασία της επέμβασης;
Η ρινοπλαστική πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία. Ο προεγχειρητικός έλεγχος γίνεται την προηγούμενη ή την ημέρα του χειρουργείου. Συνήθως, η επέμβαση διαρκεί γύρω στις 3 ώρες και κατόπιν ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του την ίδια ή την επόμενη ημέρα. Κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο φέρει ένα μικρό νάρθηκα στη ράχη της μύτης ο οποίος αφαιρείται σε 7 ημέρες.

Προκαλεί πόνο η ρινοπλαστική;
Η σύγχρονη ρινοπλαστική είναι μία ανώδυνη χειρουργική επέμβαση. Ο ασθενής αισθάνεται μία ήπια πίεση στην περιοχή της μύτης για 2 με 3 ημέρες αλλά καθόλου πόνο. Μία δυσκολία στη ρινική αναπνοή υποχωρεί σε μία περίπου εβδομάδα από την επέμβαση. Το ήπιο οίδημα και οι εκχυμώσεις που υπάρχουν γύρω από τα μάτια αρχίζουν να υποχωρούν εντυπωσιακά γρήγορα από την τρίτη μετεγχειρητική ημέρα. Σε 12 με 15 ημέρες, τίποτα δε θα μαρτυρά ότι έχετε χειρουργηθεί.

Πότε μπορώ να επιστρέψω στην εργασία μου;
Όπως κάθε χειρουργική επέμβαση, έτσι και η ρινοπλαστική απαιτεί ένα χρονικό διάστημα αποκατάστασης. Η ενασχόληση με τη δουλειά από το περιβάλλον του σπιτιού, με τη μορφή της τηλε-εργασίας, μπορεί να αρχίσει ήδη από την τρίτη μετεγχειρητική ημέρα. Σε δουλειά γραφείου μπορεί κανείς να επιστρέψει με άνεση σε μία εβδομάδα από την επέμβαση, οπότε έχει αφαιρεθεί και ο νάρθηκας. Σε περιπτώσεις χειρωνακτικής εργασίας που απαιτείται έντονη φυσική δραστηριότητα, καλό είναι να αφήνεται χρονικό διάστημα 2 εβδομάδων μέχρι την επάνοδο του ασθενή. Σε γενικές γραμμές, είναι σημαντικό να τηρούνται προσεκτικά οι οδηγίες του γιατρού έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη ανάρρωση και το βέλτιστο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα.  
Η ρινοπλαστική, στα χέρια του κατάλληλου χειρουργού, είναι μία επέμβαση η οποία μπορεί πραγματικά να αλλάξει τη ζωή σας χαρίζοντάς σας αυτοπεποίθηση και ευεξία.

tuv9001 tuv15224 covid-check
Kivotos tou KosmouFollow us on FacebookΑλφα-lab

ΛΗΤΩ ΓΕΝΙΚΗ, ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Α.Ε., Μουσών 7 - 13 Αθήνα, Τ: 210 690 2000
© Copyright 2007-2011 ΛΗΤΩ. All Rights Reserved